catinaCa în fiecare an, luna decembrie este una plină de evenimente pentru elevii de la Școala Gimnazială Cătina. Ziua Națională a României a fost sărbătorită la Căminul Cultural alături de oamenii satului. Împreună cu un grup de elevi s-a realizat un frumos moment artistic, presărat de cântece populare și poezii. Au fost prezenți și membrii formației de dansuri populare „Muguri de Cătină”, instructori Mădălin și Raluca Todor. Pe 21 decembrie copiii școlii l-au primit pe Moș Crăciun, care a fost ajutat de Primăria Cătina. Elevii i-au pregătit o mică serbare; colindul va continua la biserică a doua zi de Crăciun, unde părintele Ilovan Gheorghe, alături de enoriași, va oferi daruri tuturor copiilor din sat.
În data de 17 decembrie un grup de zece elevi a participat la Festivalul de colinde „Deschide ușa, creștine”, organizat la Căminul Cultural Aghireșu. „Am selectat pentru acest concurs cinci colinde tradiționale locale și mi-am pregătit grupul de elevi. Iubesc tradițiile și obiceiurile locale și aceste colinde au fost culese cu ani în urmă de la oamenii bătrâni din sat. Am căutat costumele vechi, cămășile cu tăietură în lăzile de zestre ale bunicilor. În cadrul concursului am prezentat două colinde: „Fii vesăl, român creștine” și „Veniți frați creștinilor”, care au fost răsplătite cu premiul al II-lea” ne-a spus doamna învățătoare Doina Pălăcean.
Tot în cadrul Festivalului-Concurs „Deschide ușa, creștine”, organizat la Aghireșu în 17 decembrie, la secțiunea Podoabe, a participat elevul Pavel Vlad, din clasa a IV-a, cu icoană pe sticlă, obținând premiul al II-lea. În afara concursului, elevele Boca Andreea, clasa a IV-a, și Popa Andreea, clasa a VI-a, au încântat publicul cu frumoase colinde.
În data de 18 decembrie 2017, în localitatea Ceanu Mare din județul Cluj, a avut loc cea de a XV-a ediție a Festivalului-Concurs Județean de Colinde „Raza Soarelui”. Acesta s-a desfășurat pe două secțiuni: colinde tradiționale și pictură pe sticlă. Aici au participat șapte copii de la Școala Gimnazială din Cătina, coordonați de aceeași doamnă învățătoare Doina Pălăcean, luând locul al III-lea.
„Mulțumim organizatorilor pentru frumoasa primire și pentru că au adus bucurie copiilor prin cadourile oferite. Mulțumim doamnei directoare Voivod Adela, care a participat cu emoție alături de noi la fiecare concurs” a mai declarat doamna Doina Pălăcean. 
 
Rețeaua de canalizare, predată Companiei de Apă
În luna decembrie, în comuna Cătina s-au finalizat unele lucrări, dintre care predarea canalizării și a stației de epurare către Compania de Apă Someș în localitățile Cătina și Valea Caldă. Totodată, în urma solicitărilor și depunerii documentației necesare de către Primăria comunei, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe a anunțat că a fost emisă autorizația pentru construirea unei grădinițe cu program normal în Cătina. 
În decembrie a avut loc licitația pentru stabilirea executantului mobilierului destinat noii grădinițe din comună, aparatură birotică și jucării. Noua grădiniță se va construi în perimetrul școlii și vor beneficia de ea un număr de 29 de copii.
 
Anul Nou să vă aducă numai împliniri! Sărbători fericite!
Primăria și Consiliul Local Cătina
Primar, Alexandru Bota