42Primăria Comunei Mica a continuat în anul 2017 proiectele din anul precedent, și anume a finalizat licitația pentru obiectivele de investiții „Modernizare Școală clasele I-VIII și grădinița din localitatea Nireș” și obiectivul de investiție „Modernizare Școală cu clasele I-IV din localitatea Sânmărghita”. Pentru aceste două proiecte, administrația din Mica a obținut finanțare de la Ministerul Dezvoltării, Administrației Publice și Fondurilor Europene. Lucrările de reabilitare a celor două școli se vor executa în anul 2018. Tot în anul 2017 s-a organizat licitația pentru obiectul de investiții „Modernizarea și dotarea căminelor culturale din localitățile Mănăstirea și Sânmărghita”. Acest proiect este finanțat prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.
În anul 2017 Comuna Mica obținut finanțare de la Ministerul Dezvoltării, Administrației Publice și Fondurilor Europene prin Programul Național pentru Dezvoltare locală pentru următoarele obiective de investiții:
# Modernizare drumuri de interes local în Comuna Mica, valoarea totală a investiției este de 5.051.090,00 lei;
# Dotare Școala cu clasele I-IV și grădiniță, sat Sânmărghita, valoarea totală a investiției este de 45.000 lei;
# Dotare Școala cu clasele I-VIII și grădiniță, sat Nireș, valoarea totală a investiției este de 91.000,00 lei;
# Dotare dispensar uman în localitatea Mica, valoarea totală a investiției este 48.000 lei;
De asemenea, tot pe parcursul anului 2017 s-a realizat obiectivul de investiții “Modernizare străzi în Comuna Mica”, acest proiect fiind finanțat din bugetul local. În cadrul acestui proiect s-au asfaltat 6 ulițe din localitatea Nireș și una din localitatea Mica.
„Pe parcursul acestui an am încercat să susțin activitățile tradiționale organizate pe raza comunei Mica cum ar fi „Împănatul Boului” în localitatea Mănăstirea, „Paparudele” în localitatea Nireș și „Fiii satului” în localitatea Sânmărghita. Din respect și apreciere pentru cuplurile care au împlinit 25 și 50 de ani de căsătorie, de pe raza comunei noastre am organizat o festivitate de premiere urmat de un concert de colinde în localitatea Mica.
Tot acum în preajmă sărbătorii Nașterii Domnului am organizat în localitatea Nireș, alături de Asociația Sportiva „Progresul Nireș”, concertul de colinde „Am venit să colindăm ediția a VIII-a”.
Nu în ultimul rând, țin sa precizez că am sprijinit cele 3 echipe de fotbal de raza comunei noastre și anume, ,,Progresul Nireș”, ,,Biruința Mica” și ,,Energia Mănăstirea”, iar echipa ,,Progresul Nireș” a reușit să câștige locul I in liga a V-a, zona Dej, fiind declarată campioană.”, declară primarul din Mica, Tiberiu Zelencz.
 
De Sfintele Sărbători ale nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, împărtășesc cu dumneavoastră gândurile mele bune și vă doresc din toată inima sănătate, prosperitate și liniște sufletească! 
Noul an să vă aducă în case mult noroc și bucurii alături de cei dragi!
SĂRBĂTORI FERICITE!
LA MULȚI ANI!
 
Cu respect, Tiberiu Zelencz,
Primarul comunei  Mica
 
Primăria și Consiliul Local al Comunei  Mica vă urează Crăciun fericit!