40Sub genericul „HRISTOS SE NAȘTE! SLĂVIȚI-L!”, un grup de 20 elevi de la Şcoala Gimnazială „Iuliu Hațieganu” Panticeu a pornit să vestească acest Mare Praznic al Nașterii Domnului la Primăria Panticeu. Acolo au fost întâmpinați cu bucurie de domnul primar Aron Lungu și angajații primăriei. Elevii, îmbrăcați în frumosul port  popular, au mărturisit prin colinde, în sunete de clopoţei, convingerea dăinuirii identităţii creştine, precum îngerii: ,,Slavă întru cei de  Sus lui Dumnezeu, pe Pământ  pace, întru oameni bunăvoire!” La final, în semn de prețuire și mulțumire, fiecare colindător a primit câte o ciocolată cu mesajul „Și la anul să veniți!” 
În periplul lor, al doilea popas l-au făcut la Azilul de bătrâni Nirvana Panticeu, unde au colindat celor 30 de bătrâni, cărora le-au dăruit felicitări confecționate de elevii școlii. În acest an și preșcolarii s-au alăturat proiectului nostru încheiat cu azilul de bătrâni, proiect intitulat “Iubind și dăruind vei dobândi”, în cadrul căruia și cei mici au avut ocazia de a le vesti celor vârstnici Nașterea Domnului.  
Al treilea popas a fost la Biserica Ortodoxă „Pogorârea Duhului Sfânt” din Panticeu, aici participând toți elevii școlii cu mici podoabe confecționate de ei pentru a împodobi bradul de Crăciun. Părintele paroh Peter Gabriel a făcut o rugăciune pentru elevii școlii apoi, împreună cu elevii și cadrele didactice, au creat o atmosferă emoționantă prin minunatele colinde. La final, după mulţumirile din partea părintelui paroh, concretizate în dulciuri şi în invitaţia pentru alte evenimente, elevii au fost binecuvântați și au mulțumit gazdei generoase.
În vinerea de dinaintea Crăciunului, elevii, împreună cu cadrele didactice, vor organiza pentru părinții lor serbarea de Crăciun cu mult drag. Fiecare clasă va transpune Nașterea Domnului prin scenete, dar și prin frumusețea colindelor care parcă an de an împrăștie în zare puritatea, iubirea, dragostea de aceste comori preluate din moși strămoși. La final, elevii vor fi răsplătiți de Moș Crăciun, cu sprijinul Primăriei Panticeu, cu fructe și dulciuri.
 
Să aveți parte de un Crăciun fericit alături de familiile dumneavoastră, iar  Anul Nou să vă aducă prosperitate și belșug în case, împliniri pe toate palierele vieții. La mulți ani!
Primăria și Consiliul Local Panticeu
Primar, Aron Lungu