38Primăria și Consiliul Local Mihai Viteazu au organizat duminică, 17 decembrie, concertul de colinde „Deschide ușa, creștine”, la Casa de Cultură din Mihai Viteazu, concert prezentat de Alexandru Făgădar. Participanții de la această ediție au fost: Ansamblul de dansuri populare „Fiii Moților” – Mihai Viteazu,  Ansamblul de dansuri populare maghiare „Rugyek” -  Mihai Viteazu, Corul ortodox „Mihai Viteazu”, copiii de la Școala „Mihai Vodă”, „Asociația  Femeilor Voluntare din Luna”, Grupul „Cîmpia”. Ansamblul de dansuri populare maghiare „Rugyek” a prezentat colinde tradiționale maghiare, fiind coordonat de instructorul de dansuri Lovasz Robert.Corul ortodox „Mihai Viteazu” are în repertoriu numeroase colinde, în această ediție prezentând „O, ce veste minunată”, „Închinarea păstorilor”, „La Vifleem colo-n jos” și „Colo-n jos și mai în jos”.
Doamna Ana Fetiță, profesor pensionar, de doi ani Președintă a „Asociației Femeilor Voluntare din Luna”: „Eu port o cămașă cusută cu mărgele, cu o vechime considerabilă, poate 100 de ani. Mâneca este amplă, creând o impresie de măreție și impunând. De fiecare dată mă simt extraordinar când îmbrac acest costum. Simt că mâinile care l-au cusut – ale țărăncilor noastre, care au hărnicit atâta – îmi dau energia necesară, pentru că îl duc mai departe, și în felul acesta sunt cunoscute.”
Comuna Mihai Viteazu a fost reprezentată și de ansamblul de copii „Fiii Moților” - Grupa mică, prima dată participanți la acest festival, instruiți de Mocan Răzvan. 
Domnul instructor Ioan Cuc se ocupă pentru pregătirea formației de jocuri populare la grupa mijlocie, incluzând copii până la clasa a IV-a.
„Cel mai bine se lucrează cu grupa mică. La execuție poate nu sunt perfecți, dar sunt foarte receptivi. Ca în orice domeniu, sunt care progresează mai repede, pe alții îi așteptăm din urmă. Pregătim jocuri populare pentru copii din zona noastră: „Românește de purtat”, „Românește în ponturi” și „Hațiegana”, care se joacă și la noi, în zona Văii Arieșului. Aș vrea ca unii dintre ei să ajungă jucăuși profesioniști, iar ceilalți să aibă în viața lor și alte îndeletniciri decât ce știe tineretul în vremurile de acum” ne-a spus domnul Ioan Cuc.
 
Copiii de la Mihai Viteazu vestesc Nașterea Domnului 
În fiecare an, în preajma sărbătorilor de iarnă, elevii Școlii Gimnaziale „Mihai Vodă” din comuna Mihai Viteazu se pregătesc de la mic la mare să întâmpine Crăciunul. Nu poate exista Crăciun fără colinde, fără tradiția din moși-strămoși de a merge la colindat și de a vesti tuturor, întocmai ca îngerii și păstorii de acum 2000 de ani, că acolo, într-un staul din cetatea Betleem, s-a născut Mesia, Mântuitorul lumii.
Împreună cu doamna profesoară de Religie Bogdan Elena, copiii au pregătit o scenetă care a deschis ediția din acest an a Concertului de colinde „Deschide ușa, creștine”: „Noi, elevii din clasele a VI-a A și a VI-a B, am încercat ca pentru câteva minute să aducem în sufletele celor prezenți la spectacolul închinat Crăciunului atmosfera de odinioară: perioada în care Irod cel Mare a dat poruncă ca toți „să se înscrie” în cetatea de baștină, iar Iosif împreună cu logodnica sa, Fecioara Maria, au venit tocmai de la Nazaret la Betleem. Negăsind niciun loc unde să înnopteze, au bătut la poarta lui Crăciun, care la insistențele soției sale i-a găzduit în staulul vitelor. Au venit cei trei magi de la Răsărit: Melchior, Gaspar și Baltazar, călăuziți de „steaua cea mare”, pentru a se închina Pruncului Iisus. Au venit și îngerii și  păstorii, care erau cu turmele în apropierea staulului.”
Această atmosferă, împreună cu colindele cântate de glasurile cristaline ale copiilor, i-au făcut pe toți să retrăiască atmosfera Nașterii Domnului din Cetatea Betleemului.
 
Sărbători frumoase și luminoase, spiritul Crăciunului să vă umple inimile de bucurie, bunătate, generozitate! La mulți ani!
Primăria și Consiliul Local Mihai Viteazu
Primar, Ioan Zeng