37Avem parte de o toamnă târzie în iarna lui 2017, iar Primăria Baciu se luptă cu contestațiile pentru drumurile agricole, cu birocrația din România. Zilele trecute s-a predat un parc în cartierul Tineretului. Se lucrează și pentru proiectele de buget pe anul viitor. „Doresc să fac o dezbatere publică la sfârșitul lunii decembrie, sau la începutul lui ianuarie, pentru a consulta populația. Încercăm să finalizăm site-ul Primăriei Baciu, să fie cât mai clar și pentru a facilita accesul cetățeanului. Mi-am dat seama că mulți cetățeni nu știu ce să solicite și cum să pună problema. Îi încurajez să vină să întrebe, pentru că le vom da explicații, în măsura în care putem. Le putem arăta și documentele legate de proiectele de care ne-am ocupat. Sigur că nu putem da explicații la zeci sau sute de persoane care vin în aceeași zi sau într-un timp scurt cu aceeași problemă, care deja a fost expusă pe pagina de Facebook sau pe site-ul Primăriei. Îi rugăm să se intereseze, să citească, să se documenteze, căci noi nu avem nimic de ascuns, avem transparență, totul e la vedere.”,  spune  primarul comunei, Ioan Florin Mureșan.
 
Centura ocolitoare, o necesitate
„O problemă e circulația, lungă și costisitoare pentru oameni. Cu siguranță cetățenii știu despre achiziția de semafoare inteligente pentru comuna Baciu; foarte târziu însă am găsit o firmă – în august-septembrie – care să ne facă proiectul, care acum se finalizează, iar apoi se trece la achiziția acelui sistem. Dar eu nu cred că acest lucru va rezolva în mare parte traficul. Problema traficului aparține drumului național, unde traficul greu este dirijat pe aici dinspre Căpuș – Gârbău, și tot ce merge spre Moldova tranzitează localitatea noastră. Dacă nu vom fi sprijiniți de Guvern pentru realizarea centurilor ocolitoare în municipiul și județul nostru, vom avea cu toții de suferit.
Centura ocolitoare pentru Baciu ar însemna cea prevăzută de acum zece ani, promisă de guvernanții de pe vremea respectivă: ieșirea de la sensul giratoriu din Nădășelu, trecere prin localitatea Suceagu, ieșire prin Popești și ieșire în Apahida – asta era una din variante. Acum au găsit altă variantă: Florești – Gilău – Florești – Cluj-Napoca – Apahida. Eu mă bucur că vor scoate traficul greu și-l vor muta pe centură. Dar tot nu sunt convins că se vor rezolva multe din problemele cu care se confruntă municipiul Cluj-Napoca în materie de circulație. Nu mă leg de UAT-ul municipiului, eu vorbesc de Baciu, care este poarta de intrare a municipiului, suntem oarecum îmbinați cu municipiul Cluj-Napoca. Asta având în vedere că zona industrială se întinde până aproape de mijlocul localității Baciu.”, spune edilul șef din Baciu.
 
Farmecul zilelor de Crăciun să vă însufleţească şi să vă lumineze calea spre un An Nou cu cât mai multe împliniri! 
Crăciun fericit! La mulți ani! 
Primăria și Consiliul Local Baciu
Primar, Ioan Florin Mureșan