35Asociația Folclorică Codrișorul din Bonțida și Primăria comunei Bonțida au organizat „Spectacolul de colinde, cântece și jocuri populare” cu ocazia sărbătorii de Crăciun, ajuns la a VIII-a ediție. 
Spectacolul a avut loc pe data de 17 decembrie la Căminul Cultural Bonțida, avându-i ca invitați pe Dana Crișan, Răzvan Colcer, Imola Kallo, Coloji Cecilia (membră a Asociației „Codrișorul” Bonțida) și formația de jocuri a Asociației Culturale „Toaca Văii Gurghiului” din județul Mureș. Spectacolul s-a bucurat, ca de obicei, de susținerea și implicarea în desfășurare a domnului primar Aurel Emil Cărhaț. Asociaţia Folclorică Codrişorul din Bonţida a luat fiinţă oficial în 8 martie 2011 şi are 40 de membri cu vârste cuprinse între 6 şi 40 de ani. Misiunea ansamblului este inițierea și promovarea de acțiuni și activități menite să contribuie la conservarea și promovarea valorilor culturale ale folclorului românesc autentic, implicarea în proiecte culturale și sociale la nivel local, național și internațional.
Primăria și Consiliul Local Bonțida, Şcoala Gimnazială „Ștefan Emilian” din Bonțida, dar şi alte asociații regionale cu obiective similare se numără printre partenerii de nădejde ai Asociaţiei Folclorice Codrişorul, în îndeplinirea misiunii pe care şi-au propus-o membrii acesteia. Asociația a avut zeci de participări la nenumărate festivaluri de renume din ţară şi la spectacole televizate. De asemenea, de-a lungul anilor au participat la festivaluri internaționale în Italia, Bulgaria, Grecia.
În august 2017 asociația a avut o deplasare în Canj-Bar, Muntenegru, la cea de-a X-a ediție a festivalului International Folk Festival „MORSKI STRUNI”. Pe parcursul anilor, au învățat să prezinte un spectacol, să amenajeze o sală pentru spectacol și să se mobilizeze în vederea organizării unei manifestări culturale demne de experiența și calitatea dobândită în materie de joc popular. Au promovat în cadrul edițiilor trecute cu precădere soliști și interpreți din generația tânără, cărora le-au acordat încredere în calitățile vocale: Dana Crișan, Alina Maria Niculcea, Sorina Lapuște, Marian Dascăl, Raul Oltean, Dan Moldovan, Răzvan Colcer, Diana și Camelia Rodilă, Blăjan Alexandru, Ovidiu Ciubancan și mulții alții, toți cursanți sau absolvenți ai cursurilor de canto popular, Școala Populara de Arte „Tudor Jarda” Cluj Napoca, dar și formații de joc popular ca „Jucu Someșan” sau „Mugurii Mintiului”. 
 
Alte activități culturale
În data de 21 decembrie 2017, elevii școlilor Bonțida și Răscruci, dar și copiii din corul bisericii, au pornit la colindat. Ei au fost primiți cu dulciuri și cadouri de către Primăria și Consiliul Local. Începând cu 18 decembrie, prin comune s-a desfășurat acțiunea de împărțit felicitări la toate casele din comună. Sâmbătă, 16 decembrie, a avut loc o festivitate de premiere a copiilor din cadrul grupului de karate, care în decursul anului au obținut premii și medalii la concursurile din țară. 
În ziua de Crăciun, în cadrul Bisericii Ortodoxe s-a desfășurat un mic spectacol, iar în Ajunul Crăciunului a avut loc un spectacol organizat de Biserica Reformată, în Căminul cultural.
 
De sfintele Sărbători să deschidem uşa pentru oaspeţi dragi, şi inima pentru speranţă, bucurie şi lumină. Crăciun fericit și drum presărat numai cu realizări în Anul ce vine! La mulți ani!
Primăria și Consiliul Local Bonțida
Primar, Aurel Emil Cărhaț