Tipărire
31La capitolul proiecte pentru dezvoltarea comunei, Primăria Geaca şi Consiliul Local au prevăzut pentru 2017 lucrări de asfaltare a drumurilor comunale şi introducere a apei potabile şi a canalizării în satele Legii şi Puini, două proiecte finanţate din PNDL (fonduri guvernamentale). Din bugetul local, în acest an au fost alocate sume pentru reabilitarea căminului cultural din satul Lacu, clădire care a suferit anul trecut lucrări pentru înlocuirea şarpantei şi a acoperişului. Autorităţile și-au propus pentru a doua etapă de modernizare a acestui cămin lucrări în interior, schimbarea geamurilor  a uşilor, instalații sanitare, instalații electrice și montarea unei instalații de încălzire. 
Lista priorităţilor edilitare a continuat cu reparaţii curente în alte două cămine culturale, cele din localităţile Legii şi Chiriş, precum şi la Şcoala Gimnazială Geaca. În plus, lucrările de reabilitare şi modernizare la şcoala din localitatea Sucutard au fost finalizate, elevii beneficiind de condiții moderne de învățământ. 
Una dintre realizările importante ale anului 2017 a fost finalizarea proiectului  „Asfaltare Drumuri Agricole de Exploatație pe teritoriul Comunei Geaca, jud. Cluj”, proiect finanțat din fonduri europene, prin care s-au asfaltat 9 Km drumuri agricole.
Tot în anul 2017 au fost executate lucrări de reabilitare şi dotări la remiza PSI din Geaca, care temporar se va folosi ca farmacie și cabinet medical pe perioada lucrărilor de reabilitare la Dispensarul Uman. 
Tot în acest an s-au executat lucrări de nivelare şi pietruiri pe drumurile comunale. De asemenea, s-au executat lucrări de decolmatat pe Valea Puinului, precum şi aprovizionarea cu containere pentru gunoi, pentru suplimentarea celor existente.
Infrastructura reprezintă o prioritate pentru toate administrațiile publice locale, dar mai ales pentru cele din mediul rural. Situația este confirmată și de multiplele proiecte depuse de autoritățile locale, fie pentru finanțare europeană nerambursabilă, fie pentru a obține fonduri guvernamentale. Ministerul Dezvoltării prin PNDL a alocat din bugetul de stat, pentru perioada 2017 – 2020, 4.819.165,81 lei, la care se adaugă 5.963.290 lei pentru un alt proiect – Asfaltare drumuri comunale și de interes local în comuna Geaca.
În prezent se definitivează documentațiile ce se vor depune la MDRAPFE în vederea încheierii contractelor de finanțare pentru obiectivele care beneficiază de finanțare în cadrul PNDL 2017-2020.
 
Primăria și Consiliul Local Geaca transmit tuturor locuitorilor comunei Sărbători fericite cu sănătate, bucurii și Un An Nou Fericit!
Primar, Ioan Miron