calateleJoi, 30 martie, la Căminul Cultural din localitatea Sâncraiu a avut loc o întâlnire cu fermierii din zonă, întâlnire cu care a debutat un demers al Instituţiei Prefectului judeţul Cluj, prin care sunt organizate o serie de întâlniri în cadrul Campaniei de Informare în mediul rural cu privire la oportunităţile de finanţare oferite prin PNDR 2014-2020, subvenţiile din sectorul vegetal şi zootehnic, precum şi alte informaţii relevante pentru depunerea şi implementarea proiectelor cu finanţare externă nerambursabilă.

Campania este derulată în colaborare cu AFIR, prin Oficiul Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Cluj, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Cluj, Direcţia Sanitar-Veterină şi pentru Siguranţa Alimentelor Cluj, Agenţia pentru Protecţia Mediului Cluj, beneficiind de colaborarea GAL-ului “Napoca Porolissum”, entitate din care comuna Călăţele face parte.
La întâlnire au participat reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, fermieri, crescători de animale, mici întreprinzători din comunele Aghireşu, Beliş, Călăţele, Căpuşu Mare, Gilău, Izvoru Crişului, Măguri-Răcătău, Mănăstireni, Mărgău, Mărişel, Rîşca, Săcuieu, Sâncraiu. Transportul participanţilor din comuna Călăţele a fost asigurat de primăria Călăţele şi a fost o bună oportunitate pentru fermieri de a interacţiona direct cu toate aceste foruri şi a afla care le sunt drepturile şi obligaţiile.

Curăţenie şi ecologizare
Primăria Călăţele îşi păstrează obiceiul de a organiza periodic acţiuni de curăţenie şi ecologizare. În această primăvară, implicând şi beneficiarii de ajutor social, conform Legii 416/2012, dar şi personal din primărie şi poliţia locală, au fost adunate deşeurile de pe toată raza comunei, până la graniţele cu UAT Râşca, Sâncrai, Mănăstireni, Mărgău şi Beliş.
Totodată, primăria Călăţele a semnat o înţelegere cu Administraţia Bazinală Ape Crişuri Oradea pentru executarea de lucrări de decolmatare şi recalibrarea Văii Călata, în comuna Călăţele, în vederea evitării producerii de inundaţii. Primăria Călăţele va deconta combustibilul necesar şi va implica personalul SVSU, coordonat de domnul Ioan Todea, iar Administraţia Bazinală va furniza baza logistică - utilajele.

Alături de respectul nostru şi cele mai bune sentimente, vă urăm să petreceţi Sfintele Sărbători de Paşti cu pace şi bucurie în suflet.
Hristos a înviat!
Primăria şi Consiliul Local Călăţele
Primar, Vasile Tripon