Tipărire

geacaLucrările de reabilitare şi modernizare la şcoala din localitatea Sucutard se apropie de final, fiind realizate în proporţie de 90-95%. Astfel, momentul în care autorităţile vor putea tăia în sfârşit panglica inaugurală la această investiţie este foarte aproape.

La capitolul proiecte pentru dezvoltarea comunei, Primăria Geaca şi Consiliul Local propun pentru 2017 lucrări de asfaltare drumuri comunale şi introducerea apei potabile şi a canalizării în satele Legii şi Puini, două proiecte depuse deja pentru finanţare din PNDL, respectiv fonduri europene.
Din bugetul local, în acest an au fost alocate sume pentru reabilitarea căminului cultural din satul Lacu, clădire care a suferit anul trecut lucrări pentru înlocuirea şarpantei şi a acoperişului. Autorităţile îşi propun pentru a doua etapă de modernizare a acestui cămin lucrări în interior şi schimbarea geamurilor şi a uşilor. Lista priorităţilor edilitare continuă cu reparaţii curente în alte două cămine culturale, cele din localităţile Legii şi Chiriş, precum şi la Şcoala Gimnazială Geaca.
Tot pentru 2017 au fost planificate lucrări de reabilitare şi dotări la remiza PSI din Geaca, unde să se mute ulterior, provizoriu, cabinetele medicale, doar pe perioada lucrărilor care se vor face la Dispensarul Uman.
Bugetul local al comunei prevede pentru acest an şi sume necesare pentru furnizare şi transport ţeavă pentru poduri, lucrări de nivelare şi pietruiri pe drumurile comunale. De asemenea, se intenţionează executarea de lucrări de decolmatat şi betonat şanţuri comunale precum şi aprovizionarea cu containere pentru gunoi, pentru suplimentarea celor existente.
Pentru că la Florii, cu o săptămână înainte de Sărbătorile Pascale, în comuna Geaca se organizează “Luminaţia”, sărbătoare când creştinii îşi amintesc de cei dragi trecuţi în nefiinţă, beneficiarii ajutorului social vor fi implicaţi într-o amplă acţiune de ecologizare, curăţare şi îndepărtare a vegetaţiei în Cimitirului ortodox, după cum ne-a precizat viceprimarul comunei, Mihai Moldovan.

Nespusa bucurie a Învierii Domnului să se sălăşluiască întru noi, iar Hristos să reverse asupra noastră viaţă, sănătate, pace, belşug de bucurii. Hristos a înviat!
Primăria şi Consiliul Local Geaca
Primar, Ioan Miron