Interviu cu primarul comunei, Grigore Fati
apahida 1- Domnule primar, am avut parte de vreme bună în ultimele săptămâni, ceea ce a permis efectuarea de lucrări de infrastructură. Ne puteţi spune ce aţi reuşit să realizaţi în ultima perioadă în comună?
- Decolmatarea Văii Dărăuaş, spre Someşul Mic se apropie de final. Lucrările s-au efectuat pe o perioadă de 2 luni, s-a intervenit pentru săparea şi transportul aluviunilor, montarea de tuburi şi curăţarea tuburilor de beton pentru asigurarea secţiunilor de scurgere a apelor pluviale din zona centrală a satului Apahida. Ne-am putut axa şi pe lucrările de modernizare a infrastructurii stradale, mai exact asfaltarea în localitatea Dezmir. Am continuat în forţă demersul început anul trecut, pe străzile Trandafirilor, Şcolii, Horea, Lacului, stratul de uzură, Dealului, faza structura de bază şi cofrare rigole de scurgere ape pluviale şi Tăuşor. În Sânnicoara a fost turnat strat asfaltic pe străzile Meteor şi Aviatorilor.
- Este adevărat, cunoaştem amplul proiect de modernizare a străzilor pe care îl demaraţi în comună. Aţi pregătit şi alte proiecte în acest sens, eventual în celelalte localităţi?  
- Am pregătit un proiect pentru finanţare din fonduri europene, pentru modernizare străzi în localitatea Sânnicoara, şi suntem în aşteptarea răspunsului. Tot din fonduri europene ne dorim concretizarea proiectului pentru construirea Grădiniţei în Apahida. La acestea se adaugă alte 5 proiecte pe care le-am depus pentru finanţare la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Precizez că este vorba tot de proiecte de infrastructură locală. Trebuie să adaug şi faptul că avem în procedură de desfăşurare  pe SEAP,,Achiziţie piatră granit - tip dacit'' pentru pietruirea străzilor din Apahida.
- Ştim că o altă prioritate pentru administraţia publică locală din comuna Apahida este curăţenia şi salubritatea. Sunt noutăţi la acest capitol?
- Cetăţenii sunt aşteptaţi să achite taxa de salubritate la primărie, la fel ca şi anul trecut, împreună cu impozitul. Totodată, în 14 locaţii din comună au fost amplasate containere pentru colectarea selectivă a deşeurilor, în satele UAT Apahida, respectiv, APAHIDA - Libertăţii 319, Libertăţii 323, Libertăţii blocuri AVICOLA, Libertăţii 247, Republicii 12, Republicii Bloc AVIATORI, Cartier Omnia, Pietroasa nr. 2b, Tudor Vladimirescu colţ cu Avram Iancu, Creşa Apahida (Câmpeneşti), SÂNNICOARA - Cămin Cultural, Căbăuş (Şcoala de zbor T. Dirjan), PATA - G. Coşbuc lânga Primărie Pata şi CORPADEA: Teren Sport. De asemenea, în perioada 7-8 aprilie 2017  urmează să avem acţiuni de igienizare şi curăţenie în Apahida, prin implicarea asociaţiilor de proprietari-locatari şi cetăţeni.   
- Suntem în pragul Sărbătorilor Pascale. Ce transmiteţi locuitorilor comunei Apahida?
- Sărbătoarea sfântă a Învierii Domnului Iisus Hristos să vă aducă, dragi cetăţeni ai comunei Apahida, multă sănătate şi fericire, împlinirea dorinţelor de mai bine. Sărbători fericite! Hristos a înviat!