Tipărire

iclod 118 elevi din comuna Iclod sunt beneficiarii programului after-school, ce se desfăşoară la Livada, o investiţie finalizată recent de primărie. Elevii sunt supravegheaţi şi ajutaţi la efectuarea temelor de casă, după terminarea orelor de curs. Atât serviciile programului after-school cât şi transportul elevilor este gratuit.

“Proiectul este foarte benefic pentru ameliorarea situaţiei şcolare şi sociale a copiilor. Cei mici sunt foarte încântaţi, şi-au făcut prieteni noi şi se bucură de fiecare dată când pleacă cu cunoştinţe noi. Se vede pe ei cât sunt de fericiţi când li se explică ceva şi, în sfârşit, înţeleg. Sunt conştienţi că mai este mult de muncit, dar sperăm să recuperăm cât mai mult!”, apreciază Andreea Oltean, cea care se ocupă de copiii de la after-school.
Centrul after-school este dotat cu calculatoare, enciclopedii, imprimantă, retroproiector şi alte materiale didactice necesare în procesul pedagogic. Şi părinţii sunt încântaţi că la ora 16.30, când se termină programul, copilaşii au temele făcute şi au primit ajutor pentru a îndeplini sarcinile de lucru corect. Evident, sunt şi alţi doritori, însă deocamdată logistica nu permite suplimentarea numărului de beneficiari. “E un proiect nou, despre care o să descoperim lucrurile bune împreună, o să le perfecționăm pe parcurs, iar dacă răspunde pretențiilor și cerințelor educative, o să lărgim aria de selecție cât și paleta de activități!”, explică primarul Emil Pîrţoc.
“Mă simt bine alături de copii, sunt lipicioşi şi drăgălaşi. Chiar dacă uneori ne mai supără, sunt copii... Pe viitor mă gândesc chiar la unele proiecte cu biserica şi dispensarul, pentru ca cei mici să înveţe mult mai multe lucruri”, ne-a spus Andreea Oltean.

Bugetul comunei a fost aprobat
Autorităţile locale de la Iclod s-au dovedit în ultimii ani intens preocupate de dezvoltarea comunei. Ne-au obişnuit cu concretizarea unor investiţii moderne, la standarde înalte de calitate şi funcţionalitate. În continuare, echipa coordonată de primarul Emil Pîrţoc munceşte pentru proiecte ce vizează modernizarea infrastructurii, asigurarea utilităţilor şi a cât mai multor facilităţi la îndemâna cetăţeni.
Lucrările în curs continuă, astfel că, la sfârşitul lunii aprilie se estimează finalizarea lucrărilor la capela mortuară de la Iclozel. În luna martie a fost aprobat bugetul comunei pentru anul 2017, astfel încât pot începe demersurile pentru implementarea noilor proiecte.
Deşi efectivul primăriei nu este complet, vestea bună este că, în urma concursurilor de angajare, s-a reuşit în mare parte completarea acestuia.

De Sfintele Sărbători ale Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos dorim tuturor cetăţenilor comunei Iclod un Paşte fericit alături de cei dragi, urându-le multă sănătate, bucurii, prosperitate.
Hristos a înviat!
Primar Iclod, Emil Pîrţoc