catina 2În această primăvară, în pădurea din apropierea frumoasei Baze Sportive Cătina şi-au găsit adăpost 6 cerbi lopătari şi 3 mufloni, spre satisfacţia copiilor şi turiştilor de toate vârstele. Animalele au fost aduse de o asociaţie cu profil de vânătoare, care se ocupă de această pădure. Arealul a fost împrejmuit, astfel încât animalele sunt în siguranţă şi primesc mâncare de la îngrijitori.

Pentru cei care reuşesc să viziteze în această perioadă a anului Cătina, recomandarea noastră este să urce şi spre zona de agrement din localitate unde, prin grija autorităţilor locale, a fost amenajată o bază sportivă modernă, cu tribune şi vestiare, iar anul trecut a fost construită o scenă care deserveşte evenimentele cultural-artistice de la Cătina. O plimbare prin pădure garantează momente de relaxare şi deconectare de la grijile zilnice. Cu puţin noroc, puteţi întâlni noii locatari ai pădurii – 6 cerbi şi 3 mufloni, sau puteţi găsi flori de primăvară care se găsesc doar aici, după cum spun oamenii locului.
Centrul de Informare Turistică, recent inaugurat, o investiţie a autorităţilor locale realizată din fonduri europene, vă stă la dispoziţie. Cele două persoane angajate vă vor întâmpina cu multă căldură şi vă vor ghida în zonă. Iubitorii pescuitului sportiv pot profita de cele 63 de hectare de luciu de apă ale comunei Cătina.
Printre atracţiile turistice ale comunei se află Rezervaţia arheologică „Dealul Cetăţii”, în suprafaţă de 1,2 ha, situată în nordul localităţii Feldioara, ce prezintă fragmente ceramice din epoca bronzului şi urme de întărituri de pământ ars din epoca dacică, Biserica Ortodoxă din Cătina, Biserica Catolică din piatră de la Cătina sau Biserica Reformată din piatră construită la 1600 în Feldioara. Comuna Cătina face parte din Situl Natura 2000 şi aria protejată Bazinul Fizeşului. În plus, cătinenii sunt oameni frumoşi, ospitalieri şi vă vor încânta.
Plantare de arbori
... Sunt şi oameni harnici cătinenii! O dovadă clară este implicarea lor în acţiunea de curăţenie generală care s-a organizat în prima zi a lunii aprilie. În cadrul acţiunii au fost plantaţi puieţi de arbori în comună, obiectivele vizate fiind curtea şcolii şi zona de lângă primărie. “La plantare au participat elevi ai Şcolii Gimnaziale Cătina, cadrele didactice, părinţi, reprezentanţi ai ocolului silvic şi ai primăriei. Puieţii au fost primiţi de la Asociaţia Tăşuleasa Social, din Bistriţa-Năsăud, asociaţie cu care şcoala noastră a încheiat un parteneriat. De la ocol au fost primiţi stejari, paltini şi frasini”, a explicat primarul comunei Cătina, domnul Alexandru Bota.

Fie ca Lumina Sfântă a acestei mari sărbători să vă călăuzească paşii, să vă aducă sănătate şi fericire care să dăinuie veşnic în preajma familiilor dumneavoastră!
Un Paşte fericit alături de cei dragi!
Primăria şi Consiliul Local Cătina
Primar, Alexandru Bota