aschileuLa începutul acestui an, o serie de proiecte pregătite de Primăria Aşchileu au fost depuse spre finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi fonduri europene.
Proiectele de care ne-a vorbit primarul comunei, Ana Cighir, vizează atât lucrări de modernizare străzi în comuna Aşchileu, cu o lungime totală de 7,2 kilometri, lucrări de modernizare şi reabilitare Dispensar Uman Aşchileu, modernizare sistem de iluminat public în comună, cu lămpi de tip LED, dotare Şcoală Gimnazială Aşchileu Mare, cât şi alimentare cu apă potabilă şi canalizare în comună.

Conform hotărârii Consiliului Local Aşchileu, din bugetul local pentru anul 2017 urmează să fie construit un Cămin Cultural în localitatea de reşedinţă. “Am insistat să avem în Aşchileu Mare un Cămin Cultural, aşa cum este normal în anul 2017, cetăţenii merită acest lucru. Clădirea care este acum Cămin Cultural nici măcar nu a fost construită iniţial cu acest scop, a primit ulterior această destinaţie”, a precizat edilul. De asemenea, au fost alocate din bugetul local sume necesare pentru lucrări de reabilitare la Căminele Culturale din satele Aşchileu Mic şi Fodora.
Fiindcă ne aflăm în plină primăvară, în campanie de curăţenie generală, autorităţile locale au implicat cetăţenii, în special cei care beneficiază de ajutor social conform Legii 416, la acţiuni de curăţenie şi ecologizare pe drumurile comunale şi drumul judeţean, până la intersecţia cu localitatea Vultureni.
Totodată, continuă Campania APIA 2017. Toţi angajaţii primăriei Aşchileu sunt în serviciul cetăţenilor, o persoană se ocupă de digitalizare, şi se insistă ca fermierii să ajungă la APIA Cluj, atunci când sunt programaţi, cu toate documentele în regulă.

Sărbătoarea Învierii Domnului să aducă tuturor locuitorilor comunei bucurii, sănătate şi realizări în plan profesional şi personal. Fie ca speranţa să ne lumineze sufletele. Hristos a înviat!
Primăria şi Consiliul Local Aşchileu
Primar, Ana Cighir