Tipărire

jucu 1Valentin Dorel Pojar, primarul comunei Jucu, a anunţat recent că încep lucrările la iluminatul public la șoseaua națională şi că AFIR a aprobat cele două mari proiecte depuse anul trecut – asfaltări şi canalizare în comună. Se pare că la doar câteva zile de la vizita funcționarilor din Ministerului Agriculturii în teren, pentru evaluarea proiectului "Canalizare Jucu de Sus", a sosit şi vestea finanțării proiectului de 1 milion de euro.

“Nu va fi ușor nici pentru noi, nici pentru locuitorii comunei, din cauza disconfortului pe perioada lucrărilor, dar împreună vom reuşi. Aceştia sunt primii euro atrași la nivel de comună. Finalizarea acestui proiect ar însemna, practic, finalizarea sistemului de canalizare al comunei Jucu”, a precizat edilul.
Legat de celălalt proiect de 1 milion de euro, pentru care s-a primit finanţarea, trebuie menţionat că acesta vizează 5 kilometri de drum şi un pod peste Someş, în zona Jucu de Mijloc – Molitură. Traseul urmat de drumul ce va fi asfaltat porneşte de la Km 17, Jucu de Mijloc, Jucu de Sus, paralel cu DJ peste Rât şi două drumuri care leagă Biserica Jucu Herghelie şi Biserica Jucu de Jos. “Aşteptăm să fim chemaţi pentru semnarea contractelor de finanţare ca să putem demara procedura de licitaţie pentru achiziţia proiectării şi execuţia lucrărilor”, a adăugat Valentin Dorel Pojar.
Totodată, locuitorii de la şoseaua naţională vor beneficia în sfârşit de sistem de iluminat public. Este vorba despre un proiect al Electrica, finanţat din fonduri europene. Licitaţia lucrărilor a avut loc deja, după cum ne preciza domnul Valentin Pojar, şi stâlpii care urmează să fie montaţi au ajuns în zonă.
Curăţenie de primăvară  
Joi, 30 martie, au început lucrările de ecologizare şi curăţenie în comună. S-a ales ziua de joi pentru a se ieşi la curăţat şanţuri şi rigole pe domeniul public, cu implicarea primăriei, a voluntarilor şi în colaborare cu şcoala şi elevii din comună.  Următoarea acţiune va avea loc în prima săptămână din aprilie.
“Am avut o acțiune reușită de ecologizare a intrărilor principale în comună. Pe această cale le mulțumesc tuturor colegilor din primărie și elevilor de la Şcoala “George Bariţiu”, cu îndrumătorii lor, și nu în ultimul rând voluntarilor (Impuls Conect) și consilierilor locali Ghirişan Violina și Macicasan Nicolae, pentru participare. Acţiunea va continua joia viitoare, 6 aprilie, cu întâlnire la ora 11.30 în faţa primăriei. Așteptăm implicare și din partea altor voluntari, să dăm dovadă de spirit civic și unitate pentru a avea o comună frumoasă și curată”, spune primarul din Jucu.
Felicitări şi din partea noastră pentru mobilizare şi, să nu uităm, păstrarea curăţeniei în comună rămâne o obligaţie a cetăţenilor, care au datoria totodată de a se ocupa de ecologizarea şi curăţarea terenurilor din dreptul proprietăţilor lor.

La praznicul speranţei celei mari pe care ni-l aduce în case Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului, vă urăm multă sănătate, belşug şi fericire. Hristos a înviat!
Primăria şi Consiliul Local Jucu
Primar, Valentin Dorel Pojar