Tipărire

poieniÎn contextul în care de la 1 martie începe campania de depunere a cererilor unice pentru primirea subvenţiilor aferente campaniei 2017, APIA a început acţiunile publice de informare. Astfel, reprezentanţii APIA s-au deplasat în prima zi a lunii martie la Poieni, pentru o întâlnire cu fermierii din comună. Aceştia au fost invitaţi să participe miercuri, de la ora 13.00, la discuţiile cu reprezentanţii APIA pentru a afla detalii legate de depunerea cererilor de plată.

În cadrul acestor întâlniri, fermierilor li se aminteşte în primul rând de ce documente au nevoie pentru a-şi dovedi calitatea de fermieri activi şi pentru a putea astfel să beneficieze de plăţi. APIA va prelua cererile între 1 martie -15 mai, perioadă în care nu se aplică penalităţi, iar de la 1 iunie demarează controlul administrativ, potrivit unui ordin MADR privind modalitatea de coordonare a implementării schemelor de plăţi directe şi a ajutoarelor naţionale tranzitorii din agricultură.
Astfel, conform regulamentelor europene şi naţionale, după sesiunea de depunere/primire cereri unice, respectiv 1 martie - 15 mai 2017, va începe din 1 iunie controlul administrativ, inclusiv controlul preliminar al cererilor unice de plată, eşantionarea acestora şi transmiterea eşantioanelor, care se va întinde pe o lună de zile, respectiv până la 1 iulie 2017.
Potrivit documentului, în perioada 1 iulie - 1 octombrie 2017, se va efectua controlul la faţa locului, pentru cererile unice de plată eşantionate la controlul în teren, iar începând cu 15 octombrie 2017 se va efectua plata avansului pentru campania 2017. Ulterior, în perioada 1 decembrie 2017 - 31 martie 2018, trebuie realizată plata regulară a subvenţiilor aferente anului de cerere 2017.
Toţi fermierii din baza de date a APIA trebuie să primească invitaţii pentru a depune cererile de plată cu respectarea perioadei de depunere a acestora, respectiv 1 martie -15 mai 2017.
Potrivit informaţiilor furnizate recent de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), pentru anul 2016, plata finală a subvenţiilor în sectorul vegetal şi zootehnic va debuta în luna martie.

8 Martie este ziua când, de la o margine la alta a lumii se sărbătoreşte FEMEIA – simbolul vieţii, al iubirii, purităţii şi frumuseţii spirituale, al gingăşiei, al jertfei şi dăruirii de sine.
La mulţi ani, doamnelor şi domnişoarelor!
Primăria şi Consiliul Local Poieni
Primar, Gheorghe Boca