sacuieuIarna a fost generoasă în materie de evenimente sportive la poalele masivului Vlădeasa, din comuna Săcuieu. După competiția de schi pentru juniori, CUPA VLĂDESEI, devenită de acum tradițională, iată că un alt eveniment de amploare a avut loc în comuna noastră pe parcursul a două zile. Vlădeasa Winter Trail, 11-12 februarie 2017, Rogojel, eveniment aflat la a treia ediție!
Organizatorii Vlădeasa Winter Trail sunt 360SPORT Club și Asociația Natura Transilvaniei, cu sprijinul sponsorilor și a partenerilor media care îșii doresc păstrarea și promovarea tradițiilor din zona Munților Apuseni.
Remarcabila implicare a familiei Simona și Cozmin Ardelean, adevăratele “motoare” care au acționat pentru organizarea impecabilă și buna desfășurare a evenimentului, s-a bucurat de aprecierea și sprijinul Primăriei Săcuieu și a Consiliului Local al comunei, astfel încât totul a decurs excelent și manifestarea a fost și de această dată un succes.
Pe parcursul a două zile masivul Vlădeasa a prins viață prin cei aproape 300 de participanți, după cum urmează: ziua întâi a fost dedicată competiției de schi de tură care a întrunit în jur de 20 de sportivi pe mai multe categorii de vârstă (femei și bărbați) și tot atâția copii care au concurat separat. Ziua a doua, cea de alergare montană (întrunind 230 de alergători, femei și bărbați de mai multe categorii de vârstă) a fost nu numai din punct de vedere al condițiilor meteo una excepțională, ci și ca frumusețe și amploare a evenimentului în sine.
În ambele zile au fost organizate și competiții (în afara concursului propriu-zis) pentru copii. Alături de copiii din Rogojel au participat colegi de-ai lor de la Școala Gimnazială Râșca și alți copii aflați pentru petrecerea sfârșitului de săptămână la Vlădeasa. Bineînțeles că organizatorii le-au apreciat și micuților sportivi efortul și i-au premiat.
Dar cum inițiatorii și organizatorii Vlădeasa Winter Trail au avut ca țintă, alături de promovarea zonei de la poalele masivului din Apuseni, și susținerea copiilor muntelui, respectiv a copiilor din Rogojel, aceștia beneficiind după fiecare ediție de o excursie gratuită pe timpul unei zile la diverse obiective turistice, culturale și de agrement din Cluj Napoca, au venit și surprizele. Sub îndrumarea înv. Dorel Toadere, un grup de copilași ai Școlii Gimnaziale din Rogojel au susținut în după-amiaza zilei de sâmbătă, 11 februarie, un program artistic, în fața participanților la eveniment, pe scena Căminului Cultural din localitate, prilej cu care părinții copilașilor și-au întâmpinat oaspeții cu produse tradiționale. Armonie și veselie într-o după amiază de neuitat! De remarcat sprijinul prof. Aurel Dan Crișan, Școala Gimnazială Săcuieu, care a fost mereu alături de organizatori sprijinindu-i nemijlocit.
Au fost aproape de participanții la competițiile sportive o mulțime de susținători și iubitori ai muntelui și sporturilor de iarnă, localnici și turiști aflați în zonă. Primarul Gheorghe Cuc, viceprimarul Ovidiu-Gavril Popa, reprezentanții Centrului de Informare Turistică Săcuieu, directorul Școlii Gimnaziale Săcuieu, dna. Felicia Potra, au fost prezenți la Vlădeasa Winter Trail pe parcursul celor două zile.
Să nu uităm nici de gazdele generoase de la Pensiunea Anica, unde a fost amplasat comandamentul manifestării, și care s-au străduit ca să asigure o ambianță minunată și să ofere produse tradiționale celor prezenți.
Evenimentul se înscrie în seria celor mai frumoase și mai reușite de acest gen, iar copiii de la Rogojel se vor bucura în curând de excursia gratuită care a devenit deja tradiție.
Trebuie să evidențiem faptul că „trofeele” care au însoțit diplomele și premiile (bani) constituie ineditul acestui eveniment: ele au fost confecționate din pietre pictate de copiii din Rogojel, într-un mod absolut original și purtând însemnele manifestării! Cinste lor, părinților și dascălilor lor!
Merită felicitați dar și cunoscuți câștigătorii competițiilor organizate în cadrul Vlădeasa Winter Trail după cum urmează:

Open masculin
16-29 de ani: 1. Sovereșan Andrei 2. Moldovan Bogdan; 3. Pop Cristian
30-39 de ani : 1. Bălan Nicolae; 2. Bogya Tamas; 3. Sălăgean Ștefan  
40-49 de ani: 1. Codrea Gheorghe; 2. Szokolsky Istvan; 3. Vezentan Laurențiu
peste 50 de ani: 1. Kozomos Lajos; 2. Sângeorzan Lazăr; 3. Szikszai Bruno

Open feminin
16-29 de ani: 1. Zuaiter Mona; 2. Bogya Yana; 3. Șerbu Cătălina
30-39 de ani: 1. Rusu Valeria; 2. Pop Alina Diana; 3. Mureșan Aida
40-49 de ani: 1. Mălai Viorica; 2. Szabo Ana Maria; 3. Sandor Gyongyi
Schi de Tură Masculin
Sub 40 de ani: 1. Cosma Adrian; 2. Pop Bogdan; 3. Andreica Nicolae
Peste 40 de ani: 1. Torok Janos; 2. Toth Attila; 3. Vezentan Laurențiu

Schi de Tură feminin
1. Torok Annamaria; 2. Nora Thiene; 3. Ciobanu Anamaria
Mulțumim organizatorilor, sponsorilor, participanților, premianților și nu în ultimul rând susținătorilor și copiilor Rogojelului, care prin frumusețea și curățimea sufletelor lor, prin extraordinara implicare și dăruire au devenit simbol al acestui eveniment sportiv hibernal, ce sperăm să se desfășoare în cât mai multe ediții și de acum înainte!
Din nou FELICITĂRI, tuturor!

Georgeta Resteman
Centrul de Informare Turistică Săcuieu