panticeu 2ACS Gloria Cătina a câştigat şi ultimele meciuri pe care le-a jucat în luna februarie, în Cupa României. Cel cu AS Unirea Geaca, întâlnire ce a avut loc la Frata, pe teren neutru, s-a încheiat cu scorul de 1-0, iar cel disputat duminică, 26 februarie, cu AS Victoria 2009 Viişoara, la Cluj, tocmai pe terenul din parcul sportiv Iuliu Haţeganu, teren pe care se antrenează şi echipa “U” Cluj. Cătinenii s-au impus în faţa viişorenilor cu scorul de 4-1.

 
Suporterii echipei ACS Gloria Cătina, în număr de peste 50, au venit din Cătina tocmai la Cluj să îşi susţină favoriţii, şi a meritat – echipa a a marcat 4 goluri superbe şi va juca în continuare cu echipe din divizii superioare.
Fotbaliştii reuşesc astfel să mai “încălzească” tabloul general al comunei. Se încheie o iarnă lungă şi grea, cu condiţii meteorologice extreme, care au afectat starea drumurilor în comună şi a împiedicat fermierii să facă arăturile la timp. Aceştia au avut de aşteptat dezgheţul pentru a putea intra în câmp cu utilajele. Abia acum reuşesc să continue arăturile de toamnă şi se ocupă de curăţarea pajiştilor naturale din comună, suprafeţe ce însumează aproximativ 700 de hectare.
Deşi începe perioada de depunere a cererilor de plată către APIA, ca în fiecare an apar şi dificultăţi în acest demers. Unul dintre acestea se referă la obligativitatea înfiinţării de “amenajamente pastorale”, în care trebuie incluse şi păşunile individuale, pentru a se putea obţine subvenţia. Totodată, Primăria Cătina doreşte înfiinţarea unui “amenajament silvic”, în care să cuprindă cele 72 de hectare de pădure şi să poată efectua lucrările necesare pentru punerea în valoare şi regenerarea pădurii.
De asemenea, vineri, 3 martie, reprezentanţi APIA se vor deplasa în comună, unde vor discuta cu cetăţenii şi fermierii şi vor oferi răspunsuri privind întocmirea şi depunerea cererilor unice de plată pentru anul 2017.
În altă ordine de idei, marţi, 28 martie, a avut loc vizita în teren de la AFIR Satu Mare, la Centrul local de Informare Turistică, unde primăria a angajat deja personal calificat pentru funcţionarea centrului.

Spectacol de Ziua Femeii
Şi în acest an, la Cătina se va organiza un spectacol dedicat primăverii, dar mai ales doamnelor şi domnişoarelor din comună. De această dată manifestarea este organizată la iniţiativa Parohiei Ortodoxe Cătina, a preotului paroh Gheorghe Ilovan. Din programul artistic al zilei de duminică, 5 martie, vor face parte elevii din comună, interpreţi locali, dansatorii ansamblului “Muguri de Cătină”, dar şi invitaţi de la Cluj, printre care, ansamblul folcloric “Românaşul”.

Primiţi primăvara în suflet ca pe un dar de preţ, alături de cele mai sincere urări de bine. Sufletul să vă rămână veşnic tânăr, doamnelor şi domnişoarelor!
La mulţi ani!
Primăria şi Consiliul Local Cătina
Primar, Alexandru Bota