baciu 2Organizatorii evenimentului organizat în perioada 10-11 septembrie pe terenul de fotbal din Baciu au pregătit publicului un program foarte bogat şi deosebit de variat, din care putem aminti, pentru ziua de sâmbătă, după deschiderea oficială, un moment susţinut de Clubul Vedetelor, „Zestrea Popești”, cu un spectacol de tradiții și folclor realizat împreună cu instructorul-coregraf Daniel Rusu şi Corina Cristuţiu, artiştii Raluca Delean, Mădălina Pop, Dansuri maghiare cu ansamblul din Mera, Brighitte Band, Ansamblul de jocuri țigănești din Soporul de Câmpie - „Manusi Shukar”, coordonator artistic Romulus Bucur, DJ PROJECT, Vecker (formație maghiară), PROCONSUL, dar şi artificii şi discotecă în aer liber.
Duminică, 11 septembrie, a fost ziua dedicată exclusiv muzicii populare şi decernării premiilor speciale pentru cuplurile din comună care au împlinit 50 de ani de căsătorie şi câştigătorilor competiţiilor sportive organizate cu ocazia sărbătorii. Organizatorii au oferit totodată o diplomă de merit instructorului Daniel Rusu, pentru activitatea pe care o desfăşoară în comuna Baciu, pentru munca minunată pe care o face alături de ansamblurile “Zestrea” din Popeşti şi “Cununiţa Baciului”.
Acelaşi Daniel Rusu a pregătit împreună cu Ansamblul Folcloric „Măgura” din Călăţele un frumos spectacol prezentat în deschiderea celei de-a doua zile a evenimentului “Zilele Baciului”. Din program au mai făcut parte Părintele Vârva Gavril şi fiul Mihăiţă, Ansamblul Folcloric „Cununiţa Baciului”, Sergiu Pop, soliştii Centrului Judeţean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, Ioana Breda Morar, Corina Cherecheş, Amalia Chiper, Ionică Moroşanu, Mihaela Grindean, Ciprian Picovici, Marius Ciprian Pop, seara încheindu-se memorabil cu un concert susţinut de trupa TITAN.
După eveniment, primarul Ioan Florin Mureşan, aprecia: “În numele Primăriei şi al Consiliului Local al Comunei Baciu, am bucuria să declar a patra ediţie a Sărbătorii noastre drept un succes. Am petrecut împreună ca o adevărată familie mai mare. Ne-am simțit bine împreună și ne-am distrat laolaltă: români, unguri şi ţigani, tineri şi mai puţin tineri. Am avut parte de un program artistic, cu invitați de marcă, printre cei mai buni din țară, pe măsura statutului de vază al comunei noastre”.