87Administraţia comunei Apahida se dovedeşte în continuare preocupată de dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii, a reţelelor de utilităţi, precum şi a clădirilor care deservesc la organizarea manifestărilor cultural-artistice, sportive şi recreative ale comunităţii. Astfel, recent au demarat lucrările de amenajare a curţii interioare a Căminului Cultural din localitatea Dezmir.

Trebuie precizat că lucrările la platforma interioară a curţii, care va fi utilizată pentru desfăşurarea diferitelor activităţi culturale, sunt realizate în regie proprie de către angajaţii Gospodăriei Comunale Apahida.
“În paralel continuă lucrări de extindere a Staţiei de Epurare Apahida şi cele la reţeaua de canalizare în satele Dezmir şi Sânnicoara. Respectându-se programului stabilit, până în acest moment sunt executate lucrări în proporţie de 30 %, iar de săptămâna viitoare, firma constructoare va începe refacerea părţii carosabile afectată de lucrare”, ne preciza primarul Grigore Fati, la sfârşitul lunii iunie.
86Totodată, în comuna Apahida în această perioadă încep lucrările de amenajare a noi spaţii de joacă pentru copii, în localitatea Apahida, în zona Bisericii Ortodoxe Apahida şi zona Blocurilor Avicola şi Creşa „Voinicel” Apahida.
Reprezentanţii primăriei ne-au declarat, de asemenea, că urmează să aibă loc procedurile de licitaţie pentru  proiectul ,,Modernizare şi reabilitare străzi în comuna Apahida”. Prin acest proiect vor fi asfaltate străzile  I.C. Brătianu –Apahida, strada Horea –Corpadea, Alee din str. Republicii –Apahida şi vor fi realizate şanţuri pluviale pe strada Morii-Apahida.

Cupa Societăţilor la fotbal
Sâmbătă 27 iunie, a avut loc la Apahida cea de-a III-a ediţie a competiţiei sportive “Cupa Societăţilor la fotbal”. Au fost invitate să participe toate societăţile din comuna Apahida, cu echipele proprii sau angajaţi. Meciurile din cadrul evenimentului s-au purtat atât pe Arena de Fotbal Apahida, pe terenul sintetic, cât şi pe terenul de la Dezmir. Câştigătorii competiţiei au fost, după cum urmează:
Locul 1:  SC  TOTAL WASTW RECICLYNG SRL APAHIDA
Locul 2: SC ROTAPRINS SRL APAHIDA
Locul 3: BIROUL DE POLIȚIE APAHIDA.