Tipărire

42Zilele Gilăului au debutat în acest an, sâmbătă 30 mai, cu deja tradiţionalul Festival Ecvestru, ce a avut loc în târgul de animale din Gilău. Pentru ediţia a V-a a “Zilelor Gilăului”, organizatorii, Primăria Gilău, Consiliul Local şi Casa de Cultură “Dumitru Sopon” au pregătit însă multe alte surprize, adresându-se iubitorilor de artă dramatică, folclor sau pasionaţilor de sport.
Festivalul Ecvestru în cadrul căruia a avut loc un concurs de tracţiune buşteni, a adunat la Gilău crescători de animale care au prezentat exemplare deosebite, dar şi spectatori din zonă, sau chiar din alte colţuri ale ţării. Primarul comunei Gilău, domnul Dumitru Sfârlea a fost, de asemenea, prezent la eveniment, alături de medicii veterinari din comună. Concursul a fost ceva inedit pentru cei care au ajuns prima dată la o manifestare de acest gen. Cei care au participat însă la ediţiile anterioare încurajau caii de pe margine şi făceau pronosticuri, cunoscându-i deja pe unii concurenţi.
43Serbările locale din comună vor continua cu o premieră a trupei de teatru “GThalia”, ce va avea loc duminică, 14 iunie, la Casa de Cultură “Dumitru Sopon” din Gilău. Actorii vor prezenta atunci o piesă de Theodor Mazilu. Gala de box, Cupa “Gelu Voievod” se va organiza în acest an vineri, 19 iunie. Este vorba despre o competiţie sportivă care se află deja la cea de-a VI-a ediţie, devenind o tradiţie la Gilău.
Au început deja înscrierile pentru Festivalul - Concurs “Dumitru Sopon”, organizat de Casa de Cultură Gilău, în perioada 20-21 iunie. La ediţia a IV-a a acestei manifestări cultural-artistice foarte apreciate vor susţine recitaluri invitaţi speciali, solişti foarte iubiţi şi ceruţi de public, printre care Marius Ciprian Pop, Maria Marcu, Mariana Deac, Amalia Codorean-Chindriş, Maria Marinela Istici, Dana Purcel, Ramona Neamţ şi Lavinia Mariş.