Tipărire

21Ca în fiecare an, cu ocazia Zilei Eroilor, Școala Gimnazială Răchițele a respectat tradiția satului, participând la comemorarea eroilor căzuți pentru apărarea vetrei strămoșești. La slujba religioasă şi Parastasul în cinstea eroilor au participat reprezentanți ai autorităților, descendenți ai celor căzuți pentru patrie, elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială Răchițele alături de locuitorii satului.
Pe lângă elevi, cadre didactice şi părinţi, din partea autorităților a fost prezent la eveniment domnul viceprimar Viorel Purcel şi domnul Călin Popa, șeful postului de Poliție al comunei Mărgău.
Copiii au susținut un scurt program artistic prin care au comemorat amintirea celor care s-au jertfit pentru apărarea țării și a neamului. În cinstea eroilor au fost depuse coroane de flori din partea autorităților locale, a urmașilor celor omagiați, a Școlii, precum și din partea celor care vor purta mereu în suflet amintirea celor care s-au sacrificat pentru patrie.
De asemenea, în localitatea Mărgău, la Monumentul închinat eroilor a fost ţinută o slujbă de pomenire şi au fost depuse coroane de flori, în prezenţa preotului paroh din Mărgău, a primarului Petru Ungur, a viceprimarului Viorel Purcel şi a angajaţilor primăriei.

Continuă lucrările la infrastructură
Din discuţia pe care am avut-o cu reprezentanţii administraţiei locale din comuna Margău, am aflat că recent au fost finalizate lucrările de extindere a reţelei de alimentare cu energie electrică în zona Aluniş. Asta după ce, la finalul anului trecut, prin alocarea fondurilor necesare, din bugetul local, a fost realizată extinderea reţelei electrice în zona Gingineasa şi Merişor. Trebuie precizat că este vorba atât de zone cu potenţial turistic, dar care nu erau electrificate, precum şi de gospodării în care se locuieşte permanent.
De asemenea, se lucrează în continuare intens la reţeaua de alimentare cu apă potabilă şi la canalizare în localitatea Mărgău. Proiectul vizează o lungime totală de aproximativ 8 kilometri de reţea, o importantă investiţie pentru comunitate, ce se doreşte a fi finalizată până la sfârşitul lunii iunie.