10În această perioadă a anului, Bonţida va aduna aproape 100.000 de participanţi, la cele două festivaluri care se organizează aici. Da, este corect “100 de mii”! Pentru “Electric Castle”, eveniment ce se va desfăşura în perioada 25-28 iunie, s-au vândut un număr record de bilete.
Cele peste 50.000 de abonamente pentru 4 zile de festival s-au epuizat cu două luni înainte de eveniment. Concerte, proiecţii, petreceri şi alte activităţi inedite au pregătit şi organizatorii Festivalului Internaţional de Film Transilvania (29 mai – 7 iunie), eveniment aflat deja la cea de-a 14-a ediţie. Decorul spectaculos şi acustica deosebită fac ca în fiecare an manifestările de la Bonţida, inclusiv cele din cadru TIFF, să fie unele de excepţie.
Andi Vanca, PR manager Electric Castle estimează că în cele patru zile de festival vor ajunge la Bonţida în jur de 100.000 de oameni, dar ceea ce este mai important e că aproximativ 15% dintre aceştia vor fi participanţi din străinătate. Manifestările din cadrul festivalului nu se rezumă doar la concertele de muzică electronică. “Vom avea un fashion corner, un eco point, un traseu extraordinar de BMX, un skate park şi multe alte lucruri”, declara recent Andi Vancea pentru PRO TV.
Pe cele opt scene vor fi prezenţi 230 de artiști, printre care, vor concerta live trupe de mare renume precum THE PRODIGY, RUDIMENTAL şi THE PAROV STELAR BAND. Nu va lipsi nici legendara trupă FATBOY SLIM şi clujeanul care a fondat trupa SISTEM. Acesta va susţine un concert inedit împreună cu echipa sa, ZOLI TOTH PROJECT.
Electric Castle e organizat în acest an pe zece hectare, lângă Castelul Banffy şi într-un parc de sporturi extreme, spectatorii având posibilitatea totodată de a se caza în zona de camping, special pregătită în acest scop.

“Veselia fructelor și legumelor”
Până la Electric Castle însă, duminică 7 iunie, Asociația GAL Someș Transilvan organizează în localitatea Bonțida, cu începere de la ora 11.00, împreună cu GAL Câmpia Transilvaniei din județul Cluj și GAL Valea Buzăului, GAL Ecoul Câmpiei Buzăului și GAL Colinele Buzăului din județul Buzău, un târg de produse locale pe teritoriul Someș Transilvan intitulat “Veselia fructelor și legumelor”. Iubitorii de tradiție locală vor avea parte și de un spectacol de cântece și dansuri populare din zona Someșului și a Buzăului.
Localnicii şi echipa administrativă a comunei, condusă de primarul Aurel Emil Cărhaţ sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru evenimentele ce vor urma. Având în vedere numărul din ce în ce mai mare de turişti care ajung să viziteze comuna Bonţida şi care îşi doresc să descopere obiectivele istorice şi culturale de aici, noul Centrul de Informare Turistică va fi un real beneficiu. Deocamdată lucrările se află în plină desfăşurare, însă CIT, spun reprezentanţii primăriei, acesta se va finaliza în luna iunie. La fel, zona centrală, cu toate amenajările incluse în proiect, va fi gata până la Electric Castle.