albesti de argesÎn urma rectificării pentru echilibrarea bugetelor, comuna Albeștii de Argeș va primi de la Ministerul Finanțelor peste 500 de mii de lei, bani ce sunt, mai mult decât bineveniți, conform declarațiilor primarului Gabriel Popa.  Obiectivele pentru care vor fi alocați acești bani sunt foarte clar stabilite de conducerea Primăriei, criteriile fiind, desigur, importanța acestora pentru comunitate.

”Prioritatea numărul unu este construirea unui pod care să facă legătura între satul Dumirești și restul localității. Cele aproximativ 90 de familii care locuiesc aici nu au altă cale de acces decât vadul. Oamenii sunt practic izolați atunci când nu pot trece apa, în cazul unor inundații. Nici măcar utilajele de intervenție, precum ambulanța sau pompierii nu au pe unde trece, dacă apa este prea mare. Așadar, amenajarea acestui pod este imperios necesară. Pentru a diminua costurile, îl vom face în regie proprie, cu cei ce lucrează pentru ajutor social, costurile limitându-se la achiziționarea materialelor.”, declară primarul Gabriel Popa.
La fel de important este, în opinia șefului executivului, să direcționeze o parte din această sumă spre modernizarea infrastructurii rutiere. ”Avem multe tronsoane de drumuri care permanent necesită intervenție, aproape după fiecare ploaie necesitând pietruire și reabilitare. Ne-am dori să asfaltăm unul din aceste drumuri și vom alege porțiunea care necesită, periodic, cele mai multe costuri. Evident, nu putem moderniza mai mult de aproximativ 1 km, dar, chiar și în aceste condiții, va fi un important pas înainte și o viitoare economie la buget.”, afirmă edilul șef.
Vești foarte bune sunt și pentru locuitorii satului Dobroțu. Se fac probe la alimentarea cu apă, investiție recent realizată și, în cel mai scurt timp, cele 1.000 de persoane din acest sat vor avea la poartă cea mai importantă dintre utilități.
Pentru că se apropie începutul de an școlar, școlile sunt în atenția executivului.  ”Continuăm modernizarea școlii de centru cu clasele I-VIII, în care învață peste 400 de elevi. Lucrăm la montarea gresiei pe holurile instituției și am înlocuit lambriurile cu o tencuială modernă. Totodată, realizăm și câteva mici reparații la acoperiș și, bineînțeles, facem igienizarea necesară. Din fericire, celelalte unități de învățământ de pe raza localității nu necesită decât pregătirile inerente - curățenie și igienizare”, mai declară primarul Gabriel Popa.
Având în vedere că administrația locală își dorește modernizarea centrului civic al localității, era necesară și o reabilitare a Căminului Cultural, situat lângă sediul Primăriei. ”Lucrăm la realizarea documentației pentru modernizarea și extinderea așezământului cultural, proiect pe care dorim să-l depunem spre obținerea unei finanțări la Compania Națională de Investiții.”,  anunță edilul șef din Albeștii de Argeș.