stolnici 1Spre bucuria întregii comunități, în localitatea Stolnici sunt în plină desfășurare lucrările de modernizare ale drumului comunal DC 139, rută care face legătura între drumul județean și centrul comunei. ”Este o investiție realizată prin fonduri europene, prin Măsura 72. Chiar în această perioadă se toarnă asfaltul, urmând ca ulterior să fie executate șanțurile betonate și tot ceea ce cuprinde termenul tehnic de ”lucrări de artă”.”, declară primarul Sevastian Pupăză Roșu.

O altă veste bună pentru localnici vizează începerea construirii dispensarului uman, obiectiv finanțat din fonduri guvernamentale, prin Programul Operațional Regional.
Pe lângă prioritățile de natură investițională, ce vizează în mod direct modernizarea localității și, implicit, bunăstarea localnicilor, venind în așteptarea nevoilor cetățenilor, una dintre preocupările constante ale conducerii administrației locale a fost viața culturală a comunei și promovarea valorilor tradiționale dincolo de granițele județului. Un demers în acest sens a fost realizat prin hotărârea Consiliului Local Stolnici de a încheia un parteneriat de înfrățire cu localitatea Boșcana, raionul Criuleni, din Republica Moldova. ”Înfrățirea propriu-zisă nu a fost perfectată deocamdată, urmând ca, la rândul lor, consilierii din Boșcana să dea o hotărâre în acest sens. Între timp însă, în virtutea unei bune colaborări viitoare, am fost invitați la Zilele Localității din Moldova, unde am participat la programul artistic dedicat acestor manifestări cu ansamblul de călușari al localității”, a men’ionat primarul din Stolnici.