cepariEforturile administrației din Cepari în vederea asigurării fondurilor necesare derulării unor investiții în interesul comunității, dau roade. Astfel, drumurile afectate de inundațiile din acest an vor fi reabilitate. De asemenea, vor fi plătite serviciile prestate privind realizarea Planului de Urbanism General al comunei. Alte două investiții - alimentarea cu apă din Plaiul Oii și podul din Cepari Ungureni - sunt aproape de finalizare.

”În urma solicitărilor noastre și a expertizei comisiei de evaluare a Prefecturii, am primit 7 miliarde de lei vechi, din fondurile pentru situații de urgență, pentru reabilitarea drumurilor distruse de inundațiile din luna iunie. În sfârșit, putem să punem  la punct infrastructura localității și, în consecință, am demarat procedurile de achiziții. Estimez că în maxim o lună ne putem apuca efectiv de lucru.”, declară primarul Cristian Ciobanu. În plus, localitatea va primi pentru echilibrarea bugetului suma de 240 de mii lei. ”Cu o parte din acești bani vom achita ceea ce s-a realizat la efectuarea Planului de Urbanism General, ceea ce înseamnă că putem continua această acțiune deosebit de importantă și absolut necesară, conform legii. ”, spune edilul șef.
Până la sfârșitul anului, locuitorii din Plaiul Oii vor avea apă curentă. Investiția se derulează conform planului, conducta fiind îngropată deja, pe o lungime de aproximativ 5 km. ”În acest moment se montează rezervoarele, se realizează captarea și vor urma probele în vederea punerii în funcțiune a sistemului. Aproape de finalizare este și podul din Cepari Ungureni, punctul Neagoș, investiție realizată tot din fonduri guvernamentale, prin PNDL 2.”, afirmă primarul Cristian Ciobanu.
Anul școlar va debuta în condiții foarte bune la Cepari, având în vedere că toate unitățile de învățământ sunt puse la punct.
”Singura investiție pe care ne-o dorim, pe de o parte pentru creșterea gradului de confort al elevilor și cadrelor didactice, dar și pentru diminuarea costurilor pe termen lung, este anveloparea termică a școlii de centru. Intenționăm să realizăm un proiect pentru acest obiectiv pentru obținerea de fonduri guvernamentale, prin PNDL 3”, explică șeful executivului din Cepari.