receaAutoritățile din comuna Recea au început în această vară pregătirile pentru manifestările ce vor fi organizate în localitate cu prilejul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri. Pe data de 26 octombrie, de sărbătoarea Sfântului Dumitru, în comună va avea loc ceremonialul de aprindere a Flăcării Centenarului, eveniment la care sunt așteptați să participe cetățeni ai comunei și oficialități județene.
”Festivitățile dedicate Centenarului se vor desfășura la Monumentul Eroilor din centrul comunei, în incinta sediului fostei primării. În scurt timp ne vom apuca de reabilitarea monumentului, vom monta o cruce de marmură, un vultur – simbolul credinței și devotamentului eroilor căzuți în luptă, și vom curăța și rescrie plăcile cu numele eroilor din comuna noastră. Totul trebuie să arate impecabil pentru o astfel de sărbătoare și de acest lucru ne vom ocupa în perioada imediat următoare”, afirmă primarul Marin Pană.

În luna august, drumurile comunale și, în special, cele de exploatare, au fost reabilitate prin nivelare cu autogrederul. Un accent deosebit s-a pus și pe reamenajarea drumurilor dintre parcelele agricole, astfel încât acestea să poată fi folosite în bune condiții. De altfel, agricultorii au mare nevoie de aceste căii de acces în perioada actuală, recoltarea florii soarelui fiind în plină desfășurare. Producția de anul acesta la floarea soarelui și porumb se anunță una foarte bună, potrivit fermierilor.
În altă ordine de idei, școala și grădinițele din localitate au fost pregătite pentru începerea anului școlar. În luna august, unitățile școlare au fost igienizate și aprovizionate cu combustibil pentru iarnă, iar Grădinița Recea a beneficiat de termoizolare.