cicanesti 2La Cicănești s-a dat ordinul de începere a lucrărilor de introducere a sistemului de canalizare pe încă aproape 10 km în comuna Cicănești. Investiția este realizată cu fonduri europene, printr-un proiect depus pe Măsura 7.2.
”Având în vedere că este vorba doar de introducerea conductei și a stațiilor de pompare, estimez că până la sfârșitul anului obiectivul va fi finalizat. Noul sistem va fi conectat la stația de epurare existentă, aferentă rețelei de canalizare realizată tot prin fonduri europene, în cadrul proiectului pe Măsura 322, a cărei capacitate permite acest lucru. După ce va fi finalizată lucrarea curentă, putem afirma că avem această utilitate în toată comuna. Când spun toată comuna mă refer la zonele în care este posibil de implementat o asemenea lucrare.  Relieful satului Urechești și o parte din satul Nicolești, de exemplu, nu permite ca o astfel de investiție să se poată realiza. Și așa, având în vedere că zona noastră este una în proporție de peste 80% în pantă, sistemele de canalizare au un număr foarte mare de stații de pompare.”, explică primarul Ion Ionescu.

Concomitent, lucrările de reabilitare și modernizare a Școlii Nicolești avansează în ritm rapid. Investiția este realizată cu fonduri guvernamentale prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2.
”Nu este posibil, fizic vorbind, ca obiectivul să poată fi dat în folosință la începutul noului an școlar, dar avem soluții pentru ca elevii să poată desfășura orele de curs. Fiind vorba de noul an școlar, informăm cetățenii că am realizat aprovizionarea cu lemne pentru unitățile de învățământ, acest aspect fiind rezolvat pentru toate instituțiile statului de pe raza localității”, spune edilul șef.
Din păcate, din cauza birocrației, demersurile de punere în funcțiune și racordare la sistem a centralei fotovoltaice stagnează. ”Noi am făcut tot ceea ce era necesar în materie de depunere a documentațiilor solicitate de forurile în măsură să elibereze avize. Nu putem decât să așteptăm”, afirmă șeful executivului din Cicănești.