cateascaÎn unitățile școlare de pe raza comunei Căteasca, luna august a fost dedicată acțiunilor de curățenie și pregătirilor pentru debutul noului an școlar. Alături de igienizarea spațiilor școlare, autoritățile locale au efectuat lucrări de întreținere a instalațiilor și reparații curente. În plus, la Școala Cireșu a fost amenajat un container cu grupuri sanitare, amplasat chiar în proximitatea școlii astfel încât elevii să aibă acces la toalete din interiorul școlii.

Un alt proiect legat de școală este acela de amenajare a unui teren multifuncțional de sport în incinta Școlii Căteasca. Terenul va fi realizat cu fonduri de la bugetul local, iar la momentul actual administrația publică se află în procedură de licitație pentru proiectarea și execuția acestui obiectiv.
”Avem în vedere amenajarea unei locații pentru un cabinet medical în satul Gruiu, într-un spațiu dezafectat al școlii de aici. Contractul pentru execuția lucrărilor a fost semnat, iar în maximum două luni lucrarea va fi gata. Cabinetul medical va cuprinde grupuri sanitare separate pentru cadre medicale și pacienți, sală de așteptare, sală de consultație și sală de tratamente. De asemenea, suntem în derulare cu o nouă etapă de pietruire a drumurilor comunale. Se lucrează în acest sens în satul Gruiu și parțial în satul Siliștea”, declară viceprimarul Adrian Bănuță. Începând din septembrie, în comuna Căteasca va începe procesul de modernizare a iluminatului public. ”Toate becurile cu vapori de sodiu vor fi înlocuite cu lămpi pe led moderne și economice. Prin această schimbare a becurilor vechi vom putea realiza o economie substanţială la factura de electricitate, lucru benefic pentru bugetul local”, spune primarul Eugen Mira.
Pe de altă parte, în scurt timp, proiectul derulat prin PNDL 2 - amenajarea unei gospodării de apă în satul Siliștea, va fi scos pentru a treia oară la licitație, întrucât la primele două licitații nu s-a prezentat nici o firmă.