baiculesti 2Prima lună de toamnă debutează cu o mare sărbătoare pentru locuitorii și autoritățile din Băiculești: Ziua Comunei. Pe 9 septembrie, în localitate vor avea loc manifestări și festivități dedicate acestui moment, sărbătoarea fiind dublată anul acesta de o ceremonie solemnă de cinstire a eroilor căzuți în războaie, cu aprinderea Flăcării Centenarului.

Astfel, de la ora 11.30, la Monumentul Eroilor din incinta Școlii Tutana va avea loc o slujbă religioasă în memoria eroilor din comună, urmată de depunerea unor coroane de flori din partea autorităților locale și a reprezentanților Consiliului Județean invitați la eveniment. Primarul Niculae Dragnea alături de oficialitățile județene vor aprinde Flacăra Centenarului Marii Uniri la Monumentul Eroilor și vor înmâna Diplome Centenare urmașilor eroilor. Ulterior, de la ora 13.30, manifestările se vor muta pe stadionul de la intrarea în satul Tutana, acolo unde va avea loc o festivitate de premiere a cuplurilor care au împlinit anul acesta 50 de ani de căsătorie și a elevilor cu rezultate bune la învățătură. Sărbătoarea va fi completată de un spectacol artistic susținut de Ansamblul ”Doina Argeșului”, Formația Petre Petrescu din Băiculești și Ansamblul de copii ”Posada” din Curtea de Argeș. Nu vor lipsi obișnuitele terase cu mici și bere, iar la final, cei prezenți la Ziua Comunei se vor bucura de un minunat foc de artificii.

Teren multifuncțional de sport la Tutana
Proiectul privind asfaltarea DC 213 Argeșani-Băiculești-Zigoneni intră în linie dreaptă, în sensul că până la finalul lunii august va fi desemnat câștigătorul licitației și va fi semnat contractul pentru execuția lucrărilor. 5,4 km de drum comunal vor fi asfaltați cu fonduri europene pe baza acestui proiect. ”Am depus la AFIR documentația pentru proiectul privind amenajarea unui teren multifuncțional de sport în Tutana. Proiectul a fost declarat eligibil, urmează realizarea proiectului tehnic și execuția. Aș fi mulțumit dacă anul acesta am reuși să finalizăm etapele de achiziție publică, astfel încât din 2019 să trecem la execuție. Terenul va fi amplasat în incinta fostei clădiri administrative din satul Tutana”, declară primarul Niculae Dragnea. În paralel, la nivelul comunei continuă lucrările la grupurile sanitare de la Școlile Băiculești și Valea Brazilor, țelul autorităților locale fiind finalizarea acestora până la începerea anului școlar. Continuă lucrările, de asemenea, și la reabilitarea dispensarului uman din Băiculești, obiectiv care va fi finalizat în toamnă.