stonebirdRiff-uri de bass antrenante, solo-uri de chitara amețitoare, nume sonore, voci impresionante și percuție zguduitoare. Așa putem descrie în câteva cuvinte “fenomenul” Stonebird.
În perioada 10-12 august, mii de fani ai muzicii rock din Argeș și nu numai, s-au adunat la Corbi, în cadrul “Stonebird Festival”, pentru a se bucura de muzică bună, natură, iarba verde și o atmosferă electrizantă.

Evenimentul a început vineri, 10 august, cu formațiile Uniforma, Partizan,  Zob si Lupii & Alex Calancea, unul dintre cei mai cunoscuți basiști din România, care a impresionat publicul prin energia sa.
Sâmbătă, 11 august, spectacolul a fost deschis de trupa Fără Vise, urmată de formația Bucium. Dan Helciug și My Queen au emoționat publicul până la lacrimi cu cele mai îndrăgite melodii ale trupei Queen, precum ,,Bohemian Rhapsody” sau ,,We are the Champions”. Concertul a continuat cu celebrele refrene Metallica, interpretate de Black, o trupa tribut Metallica din Serbia, și s-a încheiat cu The Rock, cea mai cunoscută formație tribut AC/DC din Europa, alături de bateristul american Mike Terrana, și primul solist AC/DC - Dave Evans. Fanii s-au bucurat de un spectacol senzațional, care a ținut până la ora trei dimineața, fredonând cele mai cunoscute piese ale formației australiene, printre care s-au numărat și ,,Highway to Hell”, ,,Thunderstruck” sau ,,Back in Black”.
Cei aproximativ 4.000 de rockeri prezenți la eveniment s-au bucurat, de asemenea, de condițiile oferite pentru camping și organizarea impecabilă a festivalului, prin grija primarul comunei Corbi, Virgil Baciu. De altfel, printre cei mai înfocați susținători ai artiștilor care au urcat pe scenă s-a numărat însuși Virgil Baciu, care și-a adus aminte de vremurile când, dupa cum el însuși a declarant, purta plete și fredona ,,We will rock you!” .
 ,,Stonebird este deja o marca a localității, un festival care va deveni la fel de celebru ca  Rapsodia Păstoreasca.”, a declarant primarul comunei din Corbi. ,,Dezvoltarea înseamnă nu o doar infrastructură rutieră și utilități, ci redimensionarea vieții sociale prin activități culturale care atrag turismul in zona.  Chiar daca suntem o localitate din mediul rural, care îmbrățișează și promovează valorile tradiționale, asta nu înseamnă că nu trebuie să ne reinventăm constant și să devenim un nucleu a tot ceea ce înseamnă modernitate, fără a face, evident, rabat de la calitate.“
Daniel Ignat, solistul formației The Rock și organizator al festivalului, a afirmat: ,,Deschiderea pe care am găsit-o la primarul comunei Corbi, Virgil Baciu, ne-a uimit, în condițiile în care, peste tot am fost întâmpinați cu reticență. Prima ediție a Stonebird s-a bucurat de un succes extraordinar, iar concertul va căpăta noi dimensiuni  în anii următori, devenind un <<Thunderstruck>> al Argeșului.”

Alexandra Popa