boteni 1Cea de-a XXIII- a ediție a renumitului Festival de talie națională - ”Brâul de la Boteni” a avut anul acesta, ca parte din pleiada de manifestări, un  eveniment special. Este vorba de aprinderea ”Flăcării Unirii”, la Monumentul Eroilor din localitate, în prezența oficialităților locale, județene și centrale. Solemnitatea  momentului a fost ridicată la cote maxime de slujba organizată de soborul de preoți, închinată comemorării eroilor neamului, de discursurile emoționante rostite de către participanți, precum și de simbolistica aprinderii candelei Unirii, în acordurile fanfarei Centrului Cultural al Argeșului.

Primarul Vasile Leau, împreună cu președintele Consiliului Județean, Dan Manu, au înmânat urmașilor celor ce s-au jertfit pe altarul idealurilor neamului românesc în Primul Război Mondial, ”Diplome de Centenar”, ca semn al recunoștinței pentru jertfa supremă, pentru eroismul celor ce și-au dat viața ca noi astăzi să trăim în libertate. Omagiul adus eroilor a fost sublimat prin depunerea de coroane, moment urmat de un mic spectacol organizat la monument, de către elevii școlii Boteni.
Ceremonia festivă a continuat pe scena terenului de sport, oaspeții (conducerea Consiliului Județean, deputata Simona Bucura Oprescu, primari ai localităților învecinate, consilieri județeni și alte personalități administrative și politice) alături de primarul Vasile Leau înmânând diplome de fidelitate cuplurilor ce au împlinit 50 de ani de căsnicie.
boteni 2Edilului șef din Boteni i-a fost înmânată în semn de apreciere și respect pentru activitatea administrativă și pentru eforturile în păstrarea tradițiilor o plachetă de onoare din partea conducerii Consiliului Județean. Faptul că Zilele localității și Sărbătoarea ”Brâul de la Boteni” cuprind  și un concurs de talie națională pentru descoperirea de noi talente ale folclorului, confirmă cu prisosință acest aspect.
”Brâul de la Boteni este nu doar o sărbătoare a comunei, ci a județului. În cadrul manifestărilor, suntem deja la cea de-a III- a ediție a concursului de talente, având ca partener Uniunea pentru Promovarea Talentului Românesc. Concursul este organizat pe secțiuni: vocal, instrumental și dansuri. Numele sonore ale muzicii românești pe care le-am avut pe scenă, precum Ionuț și Doinița Dolănescu,  Simona Dinescu, Ion Drăgan, Bogdan Oncioiu, Daniel Chițulescu, Izabela Coman, Ionica Voiculețu Brumăraș, Andrada Stâlpeanu, Ion Ancuța și ansambluri cunoscute în Argeș, Roxana Nemeș și DJ Bogdan Ghiță relevă importanța pe care o atribuim acestui festival”, a declarat edilul șef din Boteni.

Bani pentru reabilitarea infrastructurii rutiere
Din fondul  pentru Situații de Urgență al Guvernului, în urma solicitărilor făcute de conducerea administrației locale, au fost alocate fonduri în valoare de 1.584 mii lei pentru comuna Boteni. Aceasta sumă este destinată reabilitării infrastructurii grav afectate în urma inundațiilor din luna iunie, și anume: drumului local Petrol-Gura Văii, în punctul Carasol, DC 70, sat Glâmbocel, punct la Fântâna, DC 38 Linie-Balabani DC 291 Șerbești, DC 289 B Poienerești, DC 289C- Văleni, DC 29, construcții hidrotehnice, canal betonat Arsenești, lungime 700 m, ulița Buftea.