domnesti 2Un sport de tradiție în Domnești va fi readus în atenția tinerilor! Este vorba de o specie a artelor marțiale moderne, foarte iubită, și anume: judo. În urma unui protocol încheiat între Primărie și Federația Română de Judo, în comună va funcționa un astfel de club. Cu fonduri de la Consiliul Județean, autoritățile locale amenajează un spațiu potrivit desfășurării antrenamentelor, dotările urmând a fi primite de la Federație.

”Am găsit un spațiu potrivit, o clădire în curtea Primăriei, pe care o vom pregăti și îi vom da destinația de sală de sport. Avem și un antrenor federal, dl Mitu Iosif, și deja sunt înscriși în jur de 50 de doritori în a dobândi tehnicile și abilitățile acestui sport, constituiți în 4 grupe, în funcție de vârstă. Entuziasmul cu care a fost primită ideea și proiectul nostru mă bucură, deoarece judo-ul a fost cândva un sport de tradiție în Domnești și nu văd de ce nu am putea deveni din nou cunoscuți în domeniu. Mai mult, spațiul amenajat, care va avea și vestiare, va putea fi folosit pe perioada rece și ca sală de sport pentru elevii școlii, întrucât în localitate nu avem un loc cu această destinație”, a declarat primarul Gabriel Zăvoianu.
O altă veste bună venită din partea conducerii administrației este aceea că s-a reușit depunerea proiectului pentru amenajarea unei grădinițe la Domnești. Este vorba de o documentație în baza căreia Primăria speră să obțină fonduri europene pentru investiție, prin Programul Operațional Regional. ”Nu știm cât va sta proiectul în evaluare, neexistând niciun fel de termen în acest sens. Important este că am reușit să-l depunem până la data limită, 4 iulie. Conform datelor tehnice din documentație, este nevoie de 500 de mii de euro pentru a realiza ceea ce ne-am propus, co-finanțarea fiind de 2%”, afirmă edilul șef din Domnești.
Din cauza precipitațiilor abundente, investițiile preconizate în localitate precum amenajarea aleilor și împrejmuirii cimitirului sau modernizarea parcului din zona spital nu au urmat cursul dorit, urmând ca în perioada următoare să se găsească momentul prielnic din punct de vedere meteorologic pentru realizarea lor.