stefan cel mareAdministrația publică a comunei Ștefan cel Mare a înțeles că fără o infrastructură de circulație modernă, dezvoltarea locală nu este posibilă. Drept urmare, de-a lungul ultimilor ani, mai multe tronsoane de drumuri comunale au fost asfaltate, anul acesta fiind modernizată strada Spiru Haret, drumul care leagă comuna de județul Dâmbovița, respectiv de Autostrada Pitești-București.

”Am finalizat asfaltarea a 1,4 km de drum comunal. În scurt timp vor fi refăcute și acostamentele și, cu sprijinul Guvernului, prin alocarea de fonduri de la bugetul național, sperăm să putem continua asfaltările pe drumurile din satul Glavacioc, către mânăstire. În proiectul pe care îl avem depus la Ministerul Dezvoltării se prevede asfaltarea a 6 km de drumuri comunale, din care cei 1,4 km de drum reprezentând strada Spiru Haret au fost asfaltați cu fonduri din bugetul Primăriei Ștefan cel Mare”, precizează primarul Niculae Vidan.
O altă investiție importantă a autorităților din Ștefan cel Mare este aceea de reabilitare interioară a Școlii Gimnaziale din comună. ”Lucrările de la școală constau în înlocuirea instalațiilor electrice, schimbarea parchetului și a lambriurilor și tencuieli interioare. Deocamdată proiectul se află în procedură de licitație, urmând ca în luna august să demarăm lucrările. Valoarea totală a investiției este de 13 miliarde de lei vechi, vom contribui cu fonduri din bugetul local și am primit ceva și de la Consiliul Județean. Probabil nu vom reuși să facem anul acesta toate lucrările propuse, dar sperăm ca anul viitor, reabilitarea școlii să fie terminată”, adaugă edilul șef din Ștefan cel Mare.
Pe de altă parte, în comună se află în derulare construcția dispensarului uman din satul de reședință. Proiectul este implementat cu finanțare guvernamentală, prin PNDL 2, și are toate șansele să fie finalizat anul acesta.