nucsoara 1În noul an de învățământ, școlile și grădinițele din comuna Nucșoara își vor întâmpina elevii și preșcolarii în spații curate și modernizate, grație investițiilor pe care administrația publică locală le realizează în această perioadă. Unitățile școlare sunt reabilitate cu fonduri de la bugetul local și sprijinul Consiliului Județean, instituție care la ultima rectificare bugetară a alocat suma de 45.000 de lei pentru lucrări în școlile și grădinițele din satele Sboghițești, Slatina și Nucșoara.

”Lucrările de modernizare a unităților școlare sunt în plină desfășurare. Este vorba de tencuirea sălilor de clasă, înlocuirea parchetului, lambriurilor și înlocuirea instalațiilor electrice. Ne dorim ca în septembrie să asigurăm cele mai bune condiții elevilor și preșcolarilor din comună”, declară primarul Ion Cojocaru.
Pe de altă parte, în toamnă vor fi realizate lucrări de reabilitare și la dispensarul uman din Nucșoara. Investițiile vor fi realizate cu fonduri locale și de la Consiliul Județean, administrația județeană alocând la ultima rectificare bugetară suma de 85.000 de lei pentru înlocuirea acoperișului clădirii. În paralel, continuă lucrările de asfaltare a DC 268 Sboghițești-Nucșoara-Brădetu, proiect derulat cu finanțare guvernamentală. Pe baza acestuia, aproximativ 7 km de drum comunal sunt asfaltați, contribuind astfel la modernizarea infrastructurii de drumuri din localitate.
În altă ordine de idei, anul acesta Flacăra Centenarului va fi aprinsă și la Nucșoara, data stabilită de autoritățile locale pentru desfășurarea evenimentului fiind 26 octombrie, de sărbătoarea Sf. Dumitru.