mosoaiaÎn curtea Primăriei Moșoaia a ”aterizat” în luna iulie un avion de mici dimensiuni. Inedita apariție ne-a fost explicată de primarul Florea Ene, edilul din Moșoaia fiind decis să transforme vehiculul într-un simbol al localității.
”Avionul este o donație a unui cetățean din localitatea noastră, care nu l-a mai reparat, având un mic defect. Marian Sorescu se numește cel carea făcu donația. Am amenajat un postament pe care l-am urcat, acum atinge o înălțime de 5 metri, îl vom revopsi și îl vom păstra ca piesă de muzeu lângă Primăria comunei Moșoaia, să devină un simbol al localității noastre. Nu puteam să renunț la o asemenea idee, având în vedere că cetățeanul ni l-a donat fără niciun fel de costuri materiale. O să-i montăm și o instalație de lumini să se vadă frumos pe timpul serii, sunt convins că va conferi un aspect inedit curții Primăriei”, spune primarul Florea Ene.

În altă ordine de idei, în luna august va fi finalizat podul peste râul Teleorman, în zona Parc 2BIS, investiție derulată cu fonduri guvernamentale prin PNDL 2. ”Lucrările merg foarte bine și sunt convins ca podul va fi gata la termenul promis de constructor. O problemă o reprezintă însă vegetația din aval și din amonte de râu, cei de la Apele Române ar trebui să vină să curețe albia râului. Am cerut acest lucru și în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural, au promis public ca a doua zi trimit utilaje să facă treaba, dar până acum nu a venit nimeni”, precizează primarul Florea Ene.
Pe de altă parte, administrația publică locală lucrează la proiectul privind cea de-a doua etapă a introducerii canalizării în comună. A fost obținut avizul pentru certificatul de urbanism de la Consiliul Județean și acum se caută cele mai bune soluții de finanțare pentru proiectul de introducere a canalizării în jumătatea de vest a comunei. Proiectul vizează introducerea sistemului pe o lungime de aproximativ 30 de km, în patru sate ale comunei, pe lângă rețeaua de apă deja existentă: Moșoaia, Bătrâni, Lunga – Lăzărești și Ciocănăi. În prezent, jumătate din comună are canalizare – e vorba de zona dinspre Pitești.