tigveniZiua Eroilor a fost marcată la Tigvei printr-un ceremonial religios și depuneri de coroane la toate monumentele din localitate. În cinstea  celor căzuți pe front pentru apărarea idealurilor naționale, atât în Războiul de Independență cât și în cele două conflagrații mondiale, copiii școlii din Tigveni au susținut un program artistic plin de emoție.
Prezența unui număr mare dintre membrii comunității, și mai ales a veteranilor de război, cum este dl Alexandru Predescu, a demonstrat, încă o dată, că la Tigveni istoria încă se scrie. ”Este mai mult decât o datorie pentru noi să le purtăm veșnică recunoștință celor ce au murit pentru idealurile acestui neam, este o onoare pe care o trăim zi de zi. Acum, în anul Centenarului Marii Uniri, suntem cu atât mai emoționați și recunoscători pentru eforturile înaintașilor, prețuindu-le la adevărata însemnătate”, a declarat primarul Dumitru Slătineanu.

Drumuri pietruite
2.500 tone de piatră de calcar au fost folosite de către administrația locală din Tigveni pentru repararea infrastructurii rutiere din comună. Conform declarațiilor primarului Dumitru Slătineanu, acum se poate circula în condiții bune pe circa 60-70% din drumuri.
”Au rămas de reabilitat în special tronsoanele care fac legătura cu terenurile agricole, drumuri ce au fost afectate nu doar de precipitații, ci și de utilajele ( tractoare, căruțe etc) folosite de oameni.”, declară edilul șef. În același timp, se continuă lucrările de modernizarea prin asfaltare pe un drum agricol în lungime de aproape 7 km, investiție realizată cu fonduri europene pe Măsura 125. ”Au fost finalizate toate podețele aferente acestui drum - 10 la număr și pregătite platformele de întâlnire. Momentan se pune balast pe al doilea tronson, lucrarea fiind una de calitate superioară, ținând cont de faptul că stratul măsoară nu mai puțin de 60 de cm. Urmează construirea podului din punctul Pietroasa și, evident, în cele din urmă, turnarea asfaltului.”, explică șeful executivului.
Dat fiind faptul că starea drumurilor constituie cea mai mare problemă pentru administrația comunei Tigveni, ca și pentru comunitate, sunt refăcute toate proiectele existente pentru ca în momentul în care va fi identificată o sursă de finanțare pentru asfaltări, documentațiile să poată întruni punctajul optim. ”Am început deja să refacem studiile geo la toate proiectele de modernizare a infrastructurii rutiere pe care le avem. Deși reactualizarea documentațiilor ne va costa, nu ne putem permite ca în momentul în care va fi identificată  o posibilă sursă de finanțare să nu le avem pregătite”, a mai spus primarul Dumitru Slătineanu.