suseniDupă ani de așteptare și eforturi susținute, conducerea administrației comunei Suseni a obținut finanțare pentru o investiție mult dorită și absolut necesară: construirea unei Case de Cultură. Localitatea este singura din Argeș care nu avea un asemenea edificiu, deși în mod paradoxal, la Suseni activitățile culturale nu sunt puține.”Finanțarea este prin Compania Națională de Investiții. Proiectul nostru a fost evaluat îndelung, fiind vorba de o construcție complexă, însă fiind extrem de bine întocmit am reușit . Este vorba de o construcție cu etaj, ce va fi ridicată lângă Primărie. Va avea o sală de spectacole cu o capacitate de 188 de locuri, evident o scenă și dependințe pentru artiști. La etaj va fi amenajată biblioteca și o sală de lectură, iar în alte 3 încăperi va funcționa un mini-muzeu și se vor ține diverse cursuri, activități și ateliere pe care vrem să le promovăm pentru copiii  și tinerii din Suseni. După organizarea licitației și începerea lucrărilor, termenul de execuție este de 16 luni. Un alt aspect important este acela că putem angaja director pentru coordonarea activității acestei instituții, postul fiind prevăzut în organigrama noastră. Este mai mult decât un vis împlinit, construcția unei Case de Cultură fiind o necesitate pentru a putea dezvolta activități din domeniu.”, declară primarul Doru Radu.

În acest an vor fi derulate  și alte trei proiecte de investiții majore,  două care vor începe cât de curând, și unul fiind în stadiul implementării efective: ”Suntem în faza licitațiilor cu proiectul de alimentare cu apă pentru satele Cerșani, Suseni, Strâmbeni, Găleșești și modernizarea  Școlii Suseni, ambele investiții fiind derulate prin Programul Național de Dezvoltare Locală. În afară de asta, avem în construcție grădinița, obiectiv ce se va realiza cu fonduri europene”, a mai spus edilul șef.
Tot în acest an Primăria Suseni va amenaja împrejmuirile a patru clădiri ale instituțiilor de învățământ de pe raza localității. ”Avem de realizat gardurile pentru școlile din Strâmbeni, Odăeni, Pădureni și Țuțulești. Primele trei sunt unități de învățământ în conservare, doar cea din Țuțulești fiind funcțională, dar nu le putem lăsa în paragină”, a mai spus primarul Doru Radu.