baiculestiConducerea administrației publice din comuna Băiculești a făcut un pas important spre implementarea unui nou proiect finanțat din fonduri europene. În luna mai, primarul Niculae Dragnea a semnat la AFIR Târgoviște contractul de finanțare pentru proiectul de amenajare a unui teren multifuncțional de sport în incinta fostei clădiri administrative din satul Tutana.  Finanțarea alocată proiectului este de 57.000 de euro, iar conform spuselor edilului din Băiculești, terenul va fi gata până la finalul mandatului său.

Un alt proiect ce se va derula din bani europeni este acela de asfaltare a DC 213 Argeșani-Băiculești-Zigoneni, investiție aflată în fază avansată a licitației de execuție a lucrărilor. 5,4 km de drum comunal vor fi asfaltați pe baza acestui proiect. În ceea ce privește introducerea canalizării în comună, investiția se află în faza premergătoare organizării licitației, fiind necesară operarea unei modificări în legătură cu amplasamentul stației de epurare. ”Așteptăm avizul Ministerului Dezvoltării pentru mutarea stației de epurare, urmează eliberarea certificatului de urbanism și, ulterior acestor proceduri, se poate organiza licitația pentru canalizare. Noua locație a stației de epurare simplifică lucrurile și costurile din proiect. Terenul ales pentru prima locație a fost achiziționat acum mai mulți ani de Primărie, când eu nu mă aflam la conducerea instituției, dar nu a avut succes în sensul că s-au primit negații și de la Apele Române și de la Electrica pentru funcționarea unei stații de epurare pe suprafața acestuia. Dacă nu schimbam această locație acum, cu siguranță pe viitor lucrurile se complicau mult mai mult și, automat, costurile ar fi fost mult mai mari pentru noi”, precizează primarul Niculae Dragnea.

Slujbă pentru eroii neamului
De Ziua Eroilor, la Mânăstirea Tutana, comuna Băiculești și-a cinstit eroii căzuți pe câmpurile de luptă pentru întregirea țării. Preoții din localitate au oficiat o slujbă de pomenire, autoritățile locale au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor, iar copiii de la școală au prezentat un program cu poezii și cântece patriotice. Nu în ultimul rând, s-a stabilit și data la care în comuna Băiculești va avea loc ceremonialul de aprindere a Flăcării Centenarului Marii Uniri. Pe 9 septembrie va fi serbată Ziua Comunei, moment în care va fi aprinsă Flacăra Centenarului.