musatestiDe Ziua Eroilor, la monumentele ridicate în cinstea celor căzuți pe câmpurile de luptă au fost depuse coroane de flori și s-au oficiat slujbe religioase de pomenire. Este vorba de Monumentele Eroilor din satele Mușătești, Vâlsănești, Stroești, Costești și la Troița ridicată în cinstea eroilor din satul Robaia. De asemenea, în luna aprilie, Mânăstirea Robaia a serbat cele două hramuri, Izvorul Tămăduirii (13 aprilie) și Sf. Gheorghe (23 aprilie).

Culturi distruse de porcii mistreți
Porcii mistreți fac prăpăd în această perioadă în mai multe sate din comuna Mușătești. Mai mulți cetățeni ai comunei acuză ravagiile pe care le fac turmele de animale sălbatice care părăsesc pădurile în căutare de hrană şi le distrug culturile agricole.
”Cele mai afectate sunt culturile de porumb și cartofi. Și anul trecut am avut probleme cu mistreții, dar anul acesta sunt mult mai mulți și au venit mai devreme, din primăvară. Au provocat pagube semnificative, iar oamenii au tot dreptul să fie supărați. După ce se seamănă porumbul, porcii merg pe fiecare rând în parte și mănâncă toată sămânța, distrugând cultura. Oamenii sunt revoltați și spun că nu vor mai însămânța terenurile, s-au săturat ca mistreții să le distrugă munca. Am primit aproape zilnic solicitări pentru despăgubiri din partea cetăţenilor afectaţi, problema a fost semnalată și la nivelul Prefecturii Argeș. Este necesară însă revizuirea cadrului legislativ pentru a putea fi luate măsuri pentru despăgubirea celor afectați. La momentul actual există obligativitatea asigurării pazei, precum și îngrădirea terenului agricol de către proprietarul culturii agricole pentru validarea dosarului de despăgubiri, lucruri pe care fermierii nu le pot face”, afirmă primarul Constantin Oancea.
În plan administrativ, la mijlocul lunii iunie, va fi organizată licitația pentru atribuirea lucrărilor de execuție a podului din Valea Teascului. Lucrările vor începe cu fonduri din bugetul local, urmând ca ulterior să fie solicitat sprijinul Consiliului Județean Argeș. În ceea ce privește podul peste râul Vâlsan, din punctul Mailat, sat Mușătești, autoritățile locale dau asigurări ca acesta va fi gata până în luna august.