mioveni 3Pe 13 mai, sub egida "România de la Argeș - Noi păstrăm Tradiția", la Mioveni s-a sărbătorit Ziua Națională a Costumului Tradițional, manifestare organizată de Primăria Mioveni și Centrul Cultural din localitate. Centrul Civic al orașului a devenit pentru câteva ore capitala portului popular a județului, unde aproximativ 400 de copii și tineri, reprezentând 20 de localități din mai multe zone ale Argeșului, au prezentat frumusețea și diversitatea costumului popular autentic.

La Mioveni au fost purtate și admirate și costume populare vechi de peste 100 de ani, pe care copiii le-au etalat la parada portului popular. Atmosfera de sărbătoare a fost animată și întreținută de cele mai bune ansambluri folclorice de dansatori din Argeș. Primarul Ion Georgescu și-a întâmpinat oaspeții îmbrăcat, de asemenea, în costum popular. Au fost prezenți la Mioveni președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, Secretarul de Stat din MDRAP, Nicolae Tudose, senatorul Șerban Valeca, deputații Simona Bucura Oprescu, Nicolae Velcea, Nicolae Georgescu, consilieri județeni și locali, reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate din județ, primarii din localitățile participante la eveniment, directorii școlilor din oraș.
Sărbătoarea a continuat la casa de Cultură a Sindicatelor Mioveni, cu spectacolul artistic România de la Argeș, susținut de cursanții Centrului Cultural Mioveni, dar și de ansambluri folclorice din Bascov, Boteni, Brăduleț, Boțești, Budeasa, Corbi, Coșești, Priboieni, Mușetești, Nucșoara,  Stâlpeni, Schitu Golești, Vlădești, Hârșești, Lerești, Rociu, Topoloveni și Mioveni.