barla 1Ziua de duminică, 27 mai, a fost una plină de emoție pentru localnicii și autoritățile comunei Bârla. Fiii satului, plecați prin toate colțurile lumii, s-au reunit într-un cadru festiv, la prima ediție a manifestării ”Fiii Satului – Trecut, Prezent și Viitor”. Revederea a fost una emoționantă pentru toți cei plecați departe de locurile natale, peste 170 de fii ai satului răspunzând invitației edilului Gheorghe Voicu.
Manifestare de suflet, reuniunea de la Bârla s-a desfășurat sub egida Centenarului Marii Uniri, întrucât la moment de sărbătoare administrația comunei Bârla a primit vizita unor oaspeți de peste Prut. Cu acest prilej, în sala Căminului Cultural din Bârla a avut loc o ședință a Consiliului Local, în cadrul căreia s-a semnat un acord de înfrățire cu comuna Parcova, raionul Edineț din Republica Moldova. Acordul a fost semnat de primarii celor două localități, Gheorghe Voicu, respectiv, Marcel Snegur, iar  colaborarea va viza toate domeniile de activitate: administrație, economie, învățământ, cultură, tineret, folclor.
În cadrul manifestării a avut loc și o prezentare - ”Centenar – Marea Unire 100 de cuvinte” , dar și o evocare a primarilor și viceprimarilor pe care comuna Bârla i-a avut de-a lungul timpului. Oaspeții s-au bucurat de un frumos program artistic prezentat de copiii de la Școala Gimnazială Bârla, iar după-amiaza, într-un cadru amiabil, fiii satului au depănat amintiri, bucuria revederii citindu-se în ochii tuturor. Au fost prezenți deputatul Radu Vasilică însoțit de mama sa, Olimpia Doru și mai mulți primari. ”Este un eveniment pe care mi-am propus să-l organizez încă de când am devenit primarul comunei Bârla. Mi-am dorit să-l organizez într-o zi mare, de sărbătoare, într-o zi istorică pentru localitatea noastră – întâlnirea Fiilor Satului. barla 2Consider că acesta este un moment istoric pentru noi, să fim împreună, să fim uniți, întrucât în acest an serbăm Centenarul Marii Uniri, iar astăzi este sărbătoarea Rusaliilor și toți fiii satului revin acasă, și mai mult, astăzi este Ziua Românilor de Pretutindeni. Avem oaspeți de onoare, primarul comunei Parcova, domnul Marcel Snegur, primul semnatar al Declarației de Unire, alături de o delegație de alte trei persoane din localitatea pe care o conduce. Vă mulțumesc tuturor care astăzi ați răspuns chemării satului și vă asigur că în mine veți găsi întotdeauna un sprijin în tot ceea ce gândiți și visați pentru localitatea natală”, a declarat primarul Gheorghe Voicu.