stefan cel mare 1Dublă sărbătoare în comuna Ștefan cel Mare în ziua de duminică, 20 mai. Sute de cetățeni ai comunei, autorități locale și oficialități județene au participat la ceremonia de aprindere a Flăcării Centenarului Marii Uniri, la Monumentul Eroilor din centrul localității și la manifestările organizate cu prilejul Zilei Comunei.
Numele eroilor din Ștefan cel Mare, căzuți pe frontul Primului Război Mondial, au fost citite în cadrul slujbei de pomenire oficiată de un sobor de preoți, iar primarul Niculae Vidan și președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, au depus coroane de flori la monumentul închinat bravilor eroi.

Emoționant a fost momentul aprinderii Flăcării Centenarului, precum și discursurile celor prezenți legate de însemnătatea anului în care ne aflăm. Mesajele transmise de președintele CJ Argeș, dar și de către edilul din Ștefan cel Mare, au fost de respect pentru valorile naționale, pentru istoria țării și pentru cei care s-au jertfit pentru țară. Președintele CJ Argeș și primarul Niculae Vidan au oferit Diplome Centenare urmașilor celor căzuți pe front. La ceremonie au mai participat prefectul Emilian Dragnea, vicepreședintele CJ Argeș, Ion Mînzână, senatorul Șerban Valeca și numeroși primari. După-amiază, programul dedicat Zilei Comunei a continuat cu festivitatea de premiere a unor absolvenți și cadre didactice ale școlii din localitate, care prin activitățile desfășurate aduc prestigiu și respect comunei stefan cel mare 2Ștefan cel Mare. Este vorba de tineri medici, un locotenent de armată, un inginer, un învățător pensionar, răsplătit pentru întreaga activitate și, nu în ultimul rând, cel mai bun elev din clasa a VIII de la Școala Gimnazială Ștefan cel Mare:
Gârea Marius – Locotenent
Sgîea Luiza Ștefania – Medic
Sgîea Denisa Eliza – Medic
Mureșan  Dragoș - Medic
Stan Lucian – Inginer
Alexe Iosif – Învățător pensionar
Predușcă Ilona - Cel mai bun elev din clasa a VIII-a

Ziua Comunei, o sărbătoare pe cinste
Sentimente de admirație și recunoștință au fost exprimate și pentru cuplurile care au împlinit anul acesta  50 de ani de căsătorie neîntreruptă, administrația publică locală oferindu-le flori, diplome și premii. În cadrul manifestărilor organizate cu ocazia Zilei Comunei, președintele CJ Argeș, Dan Manu, a primit o Diplomă de Excelență din partea reprezentanților administrației locale, ca semn al bunei colaborări, dar și pentru implicarea în dezvoltarea localității. La rândul său, primarul Niculae Vidan a fost felicitat de reprezentanții administrației județene pentru activitatea desfășurată în slujba comunității locale, primind o plachetă de onoare din stefan cel mare 3partea conducerii Consiliului Județean Argeș. Eforturile depuse în scopul dezvoltării localității au fost recunoscute și de ACoR Argeș, prin primarul din Suseni, Doru Radu, care i-a înmânat edilului din Ștefan cel Mare o plachetă de onoare. Cum era și firesc, după momentele festive, s-a dat startul petrecerii. Localnicii și oaspeții prezenți s-au bucurat de recitalurile copiilor de la Școala Gimnazială  Ștefan cel Mare și de muzica renumiților interpreți ai Ansamblului ”Doina Argeșului”. S-a încheiat astfel o nouă ediție de excepție a Zilei Comunei Ștefan cel Mare, eveniment ce a marcat anul acesta 137 de ani de la prima atestare documentară a localității.