corbi rapsodiePe 27 mai, la Corbi va avea loc cea de-a 48- a ediție a festivalului național ”Rapsodia Păstorească”. Evenimentul va fi organizat cu aceeași rigurozitate și păstrând tradiția momentelor ce l-au consacrat, fiind una dintre sărbătorile ce se bucură de o participare spectaculoasă, turiștii venind din colțurile cele mai îndepărtate ale țării și din întreaga Europă pentru a vedea pe viu tradiția transhumanței.
Sărbătoarea va începe, așadar, cu vestita paradă a costumelor populare, eroii fiind nimeni alții decât ansamblurile care vor dansa și cânta, delegații din Argeș, Sibiu, Vâlcea, Gorj etc. Invitați speciali vor fi frații de peste Prut ai comunității din Corbi și ai noștri, ai tuturor. Alaiul va urca pe pitorescul platou ”La Chilii”, un loc predestinat parcă ritualurilor unei manifestări cu caracter transcendental, cum este Rapsodia Păstorească.

”Evident, anul acesta vom dedica evenimentul, așa cum vom dedica toate manifestările culturale – Marii Uniri, sărbătoririi a 100 de ani de la unul dintre cele mai mărețe momente din istoria noastră. Avem și nume sonore dintre artiști, în afara celebrelor ansambluri, și anume Ionuț Landa și Nelu Albu. Nu vor lipsi nici concursul de ovine și premierea celor mai destoinici ciobani de către Asociația Crescătorilor din Corbi și nici acordarea diplomelor de fidelitate cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie - un model de urmat pentru generații”, a declarat primarul Virgil Baciu, gazda evenimentului.

Încă o distincție pentru comună!
Comuna Corbi a obținut locul al III-lea pe țară în cadrul concursul național desfășurat luna trecută la Bacău - ”Satul cultural”. ”Am punctat datorită numeroaselor evenimente pe care le-am organizat anul trecut, de la ”1 mai antreprenoresc”, la ”Rapsodia păstorească”, ”Fiii satului Poenărei” etc. De altfel, condiția absolută de participare era organizarea, pe parcursul unui an calendaristic, a minim 5 evenimente. Evident, a contat și diversitatea lor și implicarea comunității. Din păcate, nu am avut un catalog în care să fie prezente aceste evenimente, și de aceea am decis că este necesară alcătuirea unei monografii. La anul, sigur vom lua premiul cel mare!”, a mai spus edilul din Corbi.

Festival internațional de rock!
Din acest considerent și nu numai, în luna august, în premieră pentru județul Argeș, la Corbi va fi organizat un festival rock! Astfel, între 10 și 12 august, la Corbii de Piatră va avea loc prima ediție a “Stonebird Festival”, cu participarea trupelor Partizan, Zob, Lupii&Alex Calancea, Uniforma, My Queen, Bucium, dar și cu invitați din străinătate: Mike Terrana&Dave Evans (primul vocalist al legendarei trupe AC/DC!) și trupa sârbă Black Metallica Tribute Band.
Într-o ordine aleatorie, organizatorii promit: aer liber, munte, iarbă verde, aer curat, camping, muzică, rock, istorie, tradiții, bucate românești, relaxare, drumeții, peisaje unice, bucurie, oameni simpli, sat, ospitalitate, foc de tabără!