davidestiÎn vara acestui an comuna Davidești va deveni un adevărat șantier. În urma semnării contractelor de finanțare pentru cele trei proiecte ce vor fi derulate cu fonduri guvernamentale prin Programul Național de Dezvoltare Locală, se vor realiza investiții în valoare de 15 miliarde de lei vechi!
”Reamintesc că este vorba de canalizare pe drumul Olteanca, extindere canalizare pe DC 85 și asfaltare pe DC 85. Ne pregătim, așadar, pentru scoaterea la licitație, concomitent, a acestor obiective ce vor transforma localitatea, făcând pași importanți spre un nivel de trai mai ridicat al locuitorilor. Toate vizează modernizarea infrastructurii rutiere și pe linia utilităților, venind în întâmpinarea nevoilor stringente ale oamenilor. ”, declară primarul Ion Sandu.

Acțiunea de modernizarea a iluminatului public, investiție derulată din fonduri proprii, pentru siguranța cetățenilor, se apropie de finalizare.
”Am suplimentat numărul lămpilor și le-am înlocuit pe cele vechi cu unele economice. Ne-am concentrat cu precădere pe zonele în care eram deficitari din acest punct de vedere, pentru ca toți cetățenii din comuna Davidești să beneficieze de confort și în primul rând de siguranță. Mai avem de montat în jur de 30 de lămpi și putem spune că, în timp record, am reușit ducerea la bun sfârșit a acestui demers. Problema iluminatului eficient și cu o largă plajă de acoperire - pe toate ulițele și străduțele locuite, este una de actualitate în mediul rural, o necesitate pentru membri comunității, adulți și copii.”, spune edilul șef.
Singura problemă cu care conducerea autorităților locale se confruntă este lipsa de personal. ”Cel mai acut se resimte absența contabilului, poziția fiind una cheie în administrația publică, ca de altfel în orice domeniu: public sau privat. Resursa umană de calitate face diferența între o activitate eficientă și în folosul cetățenilor, ușurarea muncii celorlalți funcționari, și o activitatea administrativă îngreunată de sarcinile suprapuse pe care trebuie să le întreprindem în acest moment. Din păcate, se pare că nimeni nu dorește acest post, motivele fiind cel mai probabil din cauze financiare coroborate cu  responsabilitatea și profesionalismul pe care această poziție le impune”, a mai spus primarul din Davidești.