cocu centrala fotovoltaicaFinalizată de aproape un an, centrala fotovoltaică din localitate a ajuns în momentul de față în etapa premergătoare punerii în funcțiune. ”În luna aprilie s-au făcut probele de funcționare și totul a decurs bine. În cel mai scurt timp vom depune la ANRE  documentele necesare pentru a deveni furnizor de energie electrică și înscrierea în circuitul național. Ulterior, vom putea pune în funcțiune centrala, care va asigura consumul de energie electrică necesar funcționării instituțiilor publice: primărie, stații de pompare, iluminat public, inclusiv la școli va fi asigurat consumul de energie electrică. Se va realiza și o economie substanțială la bugetul local, din calculele noastre în jur de 2 miliarde lei pe an”, afirmă primarul Gheorghe Țucă.

În prag de finalizare se află și podul peste râul Cotmeana, din satul Bărbătești, realizat de autoritățile din Cocu cu fonduri proprii. Constructorul mai trebuie doar să toarne aripile din beton ale construcției, iar în maximum două săptămâni de la această lucrare, podul va fi finalizat. ”Avem aici un grup de case izolate, la care nu există altă cale de acces. Sunt familii cu copii care nici la școală nu se pot duce atunci când sunt precipitații abundente și se umflă apele râului. Odată cu realizarea acestei căi de acces, nu vor mai fi probleme de acest fel”, completează edilul șef din Cocu.
Referitor la proiectul finanțat prin PNDL 2- canalizarea si epurarea apelor uzate menajere în satele Bărbătești, Răchițele de Sus, Răchițele de Jos, Făcălețești și Cocu, anunțul privind licitația pentru atribuirea lucrărilor a fost publicat în SEAP. În funcție de felul în care se vor derula procedurile de achiziție, autoritățile locale speră că vor putea demara lucrările la canalizare în vara acestui an.