receaCu sprijinul Consiliului Județean Argeș, Primăria Recea va demara în următoarea perioadă două investiții, una în sistemul de alimentare cu apă, iar cealaltă la grădinița din localitate. ”Am primit de la Consiliul Județean 120.000 de lei pentru extinderea sistemului de alimentare cu apă și 80.000 de lei pentru anveloparea termică a grădiniței din Recea. La extinderea rețelei de apă avem în vedere montarea a două grupuri de pompe la Recea și Deagu, fiecare grup având câte două pompe, pentru a mări debitul apei. Pe timpul verii erau mai mereu probleme din cauza debitului scăzut al apei. La Recea, anul trecut am forat un puț nou, și cu aceste pompe se va rezolva problema debitului apei. În ceea ce privește investiția de la grădiniță, întâi trebuie să organizăm licitația pentru lucrări și apoi se va da drumul la treabă. Sunt lucrări la exterior, nu vor afecta activitatea preșcolarilor”, afirmă primarul Marin Pană.

Un alt proiect important al administrației publice din comuna Recea a trecut în faza realizării procedurilor de achiziție premergătoare execuției lucrărilor. Este vorba de proiectul de asfaltare a circa 4,8 km de drumuri comunale, finanțat cu fonduri de la Guvern prin PNDL 2. ”Anunțul de licitație a fost publicat în SEAP, procedurile de achiziție ar trebui să dureze maxim o lună. Proiectul include asfaltarea a trei drumuri comunale, practic sunt două centuri ale comunei, pe est și pe vest, și drumul care le leagă, cel care duce spre Poiana Târgului. Sunt cuprinse în proiect și amenajările de șanțuri și refacerea podețelor, pe lângă asfaltarea celor 4,8 km de drumuri. În mod normal, dacă nu sunt contestații la licitație, în această vară ne putem apuca de asfaltare”, completează edilul șef din Recea. D
e sărbătoarea Înălțării Domnului, la Monumentul Eroilor din comună va fi oficiată o slujbă religioasă pentru cinstirea memoriei eroilor căzuți pe toate câmpurile de luptă.