Tipărire

micesti transportÎn condițiile în care Consiliul Județean Argeș se războiește cu transportatorii în comun în instanță, primarul din Micești, Dumitru Voicu anunță că serviciul public de transport local va fi concesionat cel târziu până la finele anului, astfel încât cetățenii să beneficieze de transport din Micești până în comuna vecină, Mărăcineni, de unde pot lua microbuzele dinspre Mioveni sau Câmpulung, care ajung la Pitești.

“În privința transportului, decizia mea, care, sper, va fi agreată și de cetățeni și de către Consiliul Local, este demararea procedurii de concesionare a serviciului public de transport local către un operator, cu descărcare la intersecția din satul Ciumești, pe DN 73. De acolo, călătorii pot fi preluați de microbuzele care fac ruta Mioveni-Pitești sau Câmpulung-Pitești. Până la finele anului, sperăm să avem desemnat un operator de transport local. Efectiv, altă soluție legală nu avem în momentul de față!”
În luna februarie, un grup de cetăţeni din Miceşti, în frunte cu primarul Dumitru Voicu şi câţiva consilieri locali, au venit la CJ Argeş pentru a-şi striga nemulţumirile legate de modul în care se desfășoară transportul în comun pe ruta Pitești-Micești și retur.  Nemulțumiții au purtat o discuție cu vicepreședintele CJ Argeș, Ion Mînzînă, discuție care nu a rămas fără urmări. La scurt timp, Consiliul Județean Argeș a emis un comunicat de presă prin care anunță, printre altele, că a găsit o soluție de compromis în privința transportul elevilor din Micești către unitățile școlare din Pitești, în sensul emiterii către un operator autorizat a unei licențe de transport prin curse regulate speciale.