vulturestiLa Vulturești în luna aprilie au început lucrările din etapa finală a proiectului de introducere a canalizării în comună. Este vorba de îngroparea conductelor de canalizare pe DN 73D, ultima zonă ce trebuie acoperită, și realizarea stației de epurare din satul Bârzești. În sprijinul autorităților locale, Consiliul Județean Argeș a alocat de curând 100.000 de lei pentru această investiție.

Lucrările sunt finanțate de Guvern prin PNDL 1 și trebuie finalizate anul acesta. În ceea ce privește proiectul susținut din fonduri guvernamentale prin PNDL 2 – modernizare drumuri de interes local, acesta a intrat în faza organizării licitației pentru proiectarea și execuția lucrărilor. ”Referitor la proiectul de asfaltare a DC 51 Vulturești-Bârzești, derulat cu fonduri din bugetul local, sperăm ca de la 1 mai să semnăm contractul de execuție a lucrărilor și să dăm drumul la asfaltare. În această perioadă finalizăm curățenia de primăvară, acțiune derulată cu utilajele proprii și beneficiarii de ajutor social. Au fost igienizate cursurile de apă, curățate șanțurile și urmează să igienizăm și pășunile comunale în vederea intrării animalelor la pășunat. Ne-am ocupat și de drumuri, au fost nivelate cu autogrederul și pietruite, era nevoie de astfel de lucrări după sezonul de iarnă”, afirmă primărița Irina Poșircă.
În luna mai, de sărbătoarea Înălțării și Ziua Eroilor, la cele trei monumente din comună, două în satul Vulturești și unul în satul Bârzești, se vor ține slujbe religioase pentru comemorarea eroilor căzuți pe fronturile de luptă pentru întregirea țării. Slujbele religioase vor fi urmate de un program cu specific patriotic ce va fi susținut de elevii școlilor din comună.