cosestiDouă investiții importante vor fi demarate în curând în comuna Coșești. Teoretic, obiectivele sunt deja începute, prin scoaterea la licitație a lucrărilor. Este vorba, conform declarațiilor primarului Nicolae Pană, de proiectul privind– extinderea, reabilitarea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă, investiție derulată cu fonduri guvernamentale prin PNDL, și de asfaltarea unor tronsoane din localitate, obiectiv ce se realizează cu bani de la bugetul propriu.

”Primele drumuri ce vor fi modernizate prin asfaltare sunt Corbu și Valea Păcurarului (care este și drumul către locul desfășurării celebrului Festival al Țuicii). Lungimea totală este de 2,1 km. Va urma ulița Primăriei și, dacă bugetul ne va mai permite, vom continua anul acesta modernizarea infrastructurii. Este, după părerea mea, un început promițător și sunt convins că oamenii se vor bucura. În același timp, continuăm acțiunea de pietruire și reabilitare a  tuturor drumurilor din localitate, astfel încât să se poată circula în condiții bune”, declară primarul Nicolae Pană.                   

Tot în această perioadă va începe și dotarea gospodăriilor cu pubele pentru depozitarea selectivă a deșeurilor menajere. ”Totodată, lucrăm  și la o campanie de informare, pentru că, din păcate, la capitolul mentalitate suntem încă tributari. Nu mă refer doar la cetățenii din comuna noastră, ci în general. Obiceiul este a doua natură a omului și, prin urmare, este nevoie de eforturi cumulate - din partea oamenilor și a noastră, să schimbăm vechi obișnuințe. Sper să găsim înțelegere și omenie și perioada de tranziție să dureze cât mai puțin. Este datoria noastră a tuturor să înțelegem că protecția mediului este nu doar o sintagmă, că nerespectarea naturii, precum și a legilor duce la propriul disconfort”, a mai spus edilul șef din Coșești.