baiculesiCele mai importante proiecte de investiții ale administrației publice din comuna Băiculești au intrat în linie dreaptă, aflându-se în faza de realizare a procedurilor de achiziție. Drept urmare, în această vară, în comună vor fi organizate mai mule șantiere de lucrări, viitoarele investiții constând în reabilitarea dispensarului uman din satul de reședință, introducerea canalizării și asfaltarea drumurilor comunale.

”Proiectul derulat cu finanțare europeană prin Măsura 7.2  - asfaltarea a 5,4 km de drumuri comunale, se află în faza licitației. În același stadiu este și proiectul de înfiinţare a sistemului centralizat de canalizare în satele Măniceşti, Stejari, Argeşani, Băiculeşti şi Zigoneni, finanțat de Guvern prin PNDL 2. Am dus în luna aprilie la Ministerul Dezvoltării o serie de clarificări privind schimbarea amplasamentului stației de epurare. După ce se vor finaliza licitațiile, se va trece la execuția obiectivelor, sperăm noi cât mai repede. S-a lucrat în luna aprilie la igienizarea localității și la refacerea drumurilor după sezonul de iarnă. Și acum sunt oameni în teren care se ocupă de salubrizarea rigolelor, tăierea vegetației uscate, montarea tuburilor la poduri”, declară primarul Niculae Dragnea.
Legat de proiectul pentru reabilitarea dispensarului uman din Băiculești, lucrările urmează, de asemenea, să fie scoase la licitație. Cu sprijinul Consiliului Județean, instituție care luna trecută a alocat 100.000 de lei pentru această investiție, autoritățile locale vor să schimbe acoperișul clădirii, s-o anvelopeze termic, să modernizeze grupurile sanitare, să amenajeze magazia și să monteze o centrală termică. Dispensarul uman din localitate dispune de cabinete de medicină generală, cabinet stomatologic, farmacie și un punct pentru recoltarea probelor de sânge. Nu în ultimul rând, de Ziua Eroilor (17 mai), la Monumentele Eroilor din comună vor avea loc acțiuni comemorative dedicate eroilor căzuți pe câmpurile de luptă. Preoții din localitate vor oficia slujbe religioase de pomenire a eroilor neamului, iar elevii școlilor vor interpreta cântece și poezii patriotice.